Facilitar el relleu generacional és un dels objectius que es va plantejar la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) a la darrera reunió telemàtica que va fer per discutir sobre el nou model urbanístic.

Hi van participar gairebé una vintena de veïns interessats en la creació del nou Pla Director Urbanístic (PDU) de Bellaterra. S’hi van compartir diversos punts de vista sobre el tema i es van marcar com a objectius facilitar el relleu generacional a Bellaterra, reurbanitzar els carrers i voreres – que van considerar molt malmesos -, disposar de més serveis essencials i fer front a l’emergència climàtica reduint la petjada de carboni de Bellaterra.

Per fer-ho, defensen un increment de la densitat de població, però respectant la morfologia i la identitat de Bellaterra a partir de divisions horitzontals del habitatges existents.

Un aspecte que esperen poder treballar conjuntament amb l’Entitat Descentralitzada de Bellaterra (EMD) a partir dels resultats de l’estudi de l’urbanista Sebastià Jornet per, posteriorment, poder parlar amb l’Ajuntament de Cerdanyola i l’Àrea Metropolitana.

FOTO: Darrera unió virtual | Unió de Veïns