Ja s’ha investit a Pere Aragonès com a 132è president de la Generalitat de Catalunya i, a comptagotes s’ha anat sabent qui ocuparia cadascuna de les conselleries repartides entre Esquerra Republicana de Catalunya i Junts per Catalunya. Parlem d’un total de 14 consellers, 1 més que en la legislatura passada i 3 dels quals són cares conegudes al Vallès Occidental.

Natàlia Garriga serà la nova regidora de cultura

Natàlia Garriga, qui serà la nova consellera de cultura, en substitució a Àngels Ponsa, va néixer a Sant Cugat del Vallès, i fins ara era secretària de Política Cultural, Educació i Esports d’Esquerra Republicana.

Natàlia Garriga és llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i té un Mestratge en funció directiva a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya. També ha cursat el Postgrau de comptabilitat per a advocats, a la Facultat Empresarials Universitat de Barcelona.

Jordi Puigneró, vicepresidència, polítiques digitals i agenda urbana

Amb la seva incorporació hi haurà 2 santcugatencs al nou govern català, on ja figurava anteriorment Jordi Puigneró, de Junts per Catalunya, qui assumirà el càrrec de vicepresidència i Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana.

Puigneró és qui es considera l‘home fort de Junts al govern i és l’aposta més política dels noms que ha proposat la formació de Carles Puigdemont i Jordi Sánchez. En l’anterior executiu, Puigneró ja era conseller de Polítiques Digitals, una àrea a la qual ara hi suma Infraestructures i Agenda Urbana.

Lourdes Ciuró ocuparà la conselleria de justícia

Finalment, parlem d’una tercera vallesana, Lourdes Ciuró, qui assumirà la conselleria de Justícia. Llicenciada en dret i advocada de professió, ha estat diputada al Congrés des de 2011 i a les eleccions municipals de 2019 va ser la candidata de Junts a l’alcaldia de Sabadell.

Ciuró va néixer a la ciutat de Reus, però el 2007 va entrar al món de la política institucional es va produir l’any dins l’equip del llavors alcaldable Carles Rossinyol a Sabadell.

FOTO: Els tres consellers vallesans