Magalí Sare, la bellaterrenca que ha interpretat ‘Els segadors’ a la presa de possessió de Pere Aragonès

by | maig 25, 2021 | Cultura

Magalí Sare és la bellaterrenca que ahir va interpretar l’himne de Catalunya, “Els Segadors” juntament amb Manel Fortià en l’acte de presa de possessió de Pere Aragonès com a 132è president de la Generalitat de Catalunya.

Des de Bellaterra Diari, hem volgut parlar amb la intèrpret bellaterrenca que ens ha explicat com va viure aquesta proposta: “A mi em va semblar tot un honor. En aquesta ocasió es buscava una cerimònia diferent i vaig estar encantada de ser una petita representació de la cultura catalana viva avui en dia”.

La Magalí va fer la proposta artística, i amb ella el canvi de gènere a una de les estrofes de l’himne dels segadors, on canvia el mot de “segadors” per “segadores”. El resultat: una versió nova de la que ella n’està “particularment orgullosa” perquè creu que és fer “una picada d’ull als temps que corren”. Ens explica que ella volia “cantar els segadors a la seva manera”, sempre amb “molt d’amor, emoció i respecte”.

Aquí podràs veure l’acte complet de presa de possessió retransmès pel 3-24:

Diverses reaccions a aquest gest simbòlic

Un gest simbòlic que ha despertat un munt de reaccions diverses, sobretot a les xarxes socials. Per una banda hi ha qui ha associat el fet de canviar la seva lletra com una “falta de respecte cap a un himne nacional” o veus dins del feminisme que ho han titllat com un “gest buit per al feminisme, que blanqueja la imatge d’un govern que sovint és masclista”. En canvi, moltes d’altres han aplaudit amb fermesa el que consideren que és “una proposta artística innovadora i necessària“.

La Magalí ens explica com de conscient n’és del pes que té aquesta cançó per la societat: “Per mi també el té”. Així, ens recorda que ella no ha actuat com a representació d’una institució com ho és la Generalitat de Catalunya, sinó com a “una petita representació del moviment artístic actual a Catalunya”.

Magalí Sare a l’acte d’investidura | 3-24

L’experimentació, un tret característic de la seva obra

No és la primera vegada que l’artista, busca l‘experimentació i deconstrucció d’obres tradicionals. De fet, aquest és un dels trets característics de la seva trajectòria, des d’on sovint parla en clau feminista: “Evidentment, en la meva obra hi ha una part feminista, perquè jo sóc feminista”.

FOTO: Magalí Sare i Manel Fortià a l’acte de presa de possessió | Retransmissió 3-24

Vols llegir més…?

El Teatre Ateneu fomenta la cultura i la solidaritat per la Marató de TV3

El Teatre Ateneu fomenta la cultura i la solidaritat per la Marató de TV3

l Teatre Ateneu de Cerdanyola acollirà a l’obra La dona del tercer segona, el divendres 10 de desembre a les 20h. Es tracta d’un monòleg que reflexiona sobre les malalties mentals i és interpretat per Àurea Màrquez. La recaptació serà a benefici de la campanya de la Marató de TV3 2021, dedicada a la salut mental.

Tresserras confia en el canvi social per aconseguir noves polítiques

Tresserras confia en el canvi social per aconseguir noves polítiques

“Qüestionar la política democràtica ha facilitat que la dreta pugi a escala mundial”. Aquesta ha estat una frase que ha ressonat al centre cívic de Bellaterra aquest dijous al vespre, dia 1 de desembre. Joan Manuel Tresserras, doctor en Ciències de la Comunicació

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: