El salari del Vallès Occidental és un 5,7% superior a la resta de Catalunya

by | maig 26, 2021 | Societat

El salari del Vallès Occidental és un 5,7% superior a la resta de Catalunya. Així ho indica l’Observatori del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que publica anualment un informe sobre els guanys salarials de la comarca a partir de dades del 2019.

En aquest informe també s’observen altres dades rellevants com les diferències salarials dins la comarca. Veiem, per exemple, que el sou mitjà de Sant Cugat del Vallès (44.125 € anuals) gairebé duplica el de Rubí (24.954€ anuals). Entre aquests dos extrems hi trobem les localitats de Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Sabadell i Terrassa, ordenats de més a menys salari anual.

Sant Cugat és protagonista, de nou, en aquest informe pel que fa a la desigualtat salarial dins del municipi. Això significa que és a Sant Cugat on hi ha més diferència salarial dins la comarca, ja que les persones que guanyen més cobren un 7,3% més respecte de les que cobren menys. Just a l’altre extrem es torna a situar Rubí on el percentatge que materialitza la disparitat salarial es redueix a un 3,9%.

Qui són les persones amb salaris més alts?

A més de classificar el nivell salarial per municipis, aquest informe també busca les característiques que compleixen les persones que reben les retribucions més elevades:

Com veiem en aquesta infografia, parlem d’un perfil d’home amb 55 anys o més, que tingui estudis universitaris i nacionalitat espanyola.

Veiem com, tot i que la bretxa salarial de gènere s’ha reduït 7 punts des del 2016, encara és totalment determinant a escala salarial. Concretament, veiem que el salari mitjà de les dones a la comarca l’any 2019 (25.259€) – va ser un 19,9% inferior al dels homes (31.528€).

Consulta aquest enllaç per accedir a l’informe complet

FOTO: Una usuària consultant l’informe | Aina Sanllehí

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: