La UAB demostra que l’accés a espais verds millora la salut cardiovascular

by | maig 26, 2021 | Societat

Durant aquests darrers anys, han anat sorgint diversos estudis que vinculen la presència d’espais verds amb la salut cardiovascular. Aquest mes de maig, però, s’ha publicat un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que amplia aquest coneixement i determina què és necessari en una ciutat, a més de la presència d’espais verds: que la ciutadania percebi l’accés a aquests.

No n’hi ha prou amb que una ciutat tingui espais verds, sinó que la població ha de percebre que hi té accés”, explica Pablo Knobel, autor principal de l’article. Ens parla, per exemple d’espais situats a la ciutat de Barcelona, que “no es perceben com a espais verds, que no són accessibles, o bé presenten altres limitacions, com la sensació d‘ inseguretat”.

L’índex de pobresa modifica aquests resultats

Per altra banda, els resultats mostren que la relació entre espais verds i salut cardiovascular pot variar segons les diferències sociodemogràfiques dels barris. La percepció de tenir accés a espais verds afecta principalment en aquells barris amb un major índex de pobresa. En canvi, en aquelles zones amb millor situació econòmica, serà la quantitat d’arbres l’indicador que afavorirà la relació.

Un estudi que ha dut a terme un equip d’investigadors amb participació de l’ICTA-UAB, basat en dades obitngudes a partir d’enquestes a la població de Filadèlfia, a Estats Units. En aquest cas, s’orienta a la presa de decisions en matèria urbana.

FOTO: Parc de la Font de la Bonaigua | Pau Quintana

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

La falta de pluges i l’augment de la temperatura viscuda durant les darreres setmanes ha fet saltar les alarmes sobre el perill que Collserola pateixi un incendi important durant aquest estiu. De fet, ja en són 5 els incendis que han cremat el parc natural en els darrers 2 mesos

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

S’apropa la revetlla de Sant Joan, i amb ella l’arribada de noves directrius per flexibilitzar les mesures anti-covid. Així doncs, cauran el límit de persones que es poden trobar a reunions socials i famliars, ampliarà el nombre màxim de persones que poden seure a taula i s’autoritzarà habilitar espais de ball, com envelats. També es permetrà la reobertura l’oci nocturn

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: