L’Ajuntament de Cerdanyola entrega els Premis Literaris 2021

by | maig 27, 2021 | Cultura

Blanca Corominas Perálvarez, Josep Civit i Mateu i Gemma Romeu Puntí han estat els guanyadors dels premis literaris 2021 de Cerdanyola del Vallès en les modalitats de narrativa breu, poesia i novel·la, respectivament. Unes obres que es presentaran editades el proper mes de novembre.

Memòries d’una vella boja, guanyadora com a narrativa breu

Blanca Corominas Perálvarez, resident a Berga ha estat la guanyadora del XII Premi breu de narrativa per a joves “Caterina Albert” amb l’obra Memòries d’una vella boja, destacada per la seva original història que combina escenes i punts de vista diferents amb una descripció i construcció del text que condueix a un clímax entendridor i un suspens interessant al final.

Aixoplucs, l’obra de poesia guanyadora

Josep Civit i Mateu, resident a Montblanc, ha estat premiat amb el XXVI guardó de Poesia “Miquel Martí i Pol” amb l’obra Aixoplucs. Des de la reflexió sobre el valor de la paraula poètica ens endinsa cap a un món contemplatiu i meditatiu entorn de vells temes universals, amb petites guspires de quotidianitat observada des de la maduresa poètica.

Premi de novel·la per a Silenci al fiord

Finalment, el XXVII Premi de Novel·la “Valldaura-Memorial Pere Calders”, l’ha rebut Gemma Romeu Puntí, resident a Tona, per l’obra Silenci al fiord. Un thriller que destaca per la densa atmosfera de misteri i tensió que és capaç de crear, que arrenca amb un inici d’intriga fulgurant. A partir d’una certa quotidianitat i de persecucions que descol·loquen i dobles rols que s’aniran transformant, la història pivota sobre el segrest d’infants i sobre relacions d’amistat i confiança que s’obren pas per sobre de l’obscuritat.

El veredicte es va donar a conèixer en l’acte celebrat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) el 25 de maig ob hi va assistir el rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, Francisco Javier Lafuente, l’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carlos Cordón, la vicerectora d’Innovació i de Projectes Estratègics de la Universitat Autònoma de Barcelona, Rosa María Sebastián i el regidor de Cultura, Oscar Pons

Es va aprofitar l’ocasió, també, per lliurar els els guardons i presentar els llibres editats de les persones guanyadores de l’edició del 2020 dels premis literaris de la ciutat, ja que la pandèmia va impedir fer-ho quan tocava.

Les persones guanyadores de l’edició de l’any passat van ser Anna Mateus Alamon, en la modalitat de narrativa breu, Albert Gavaldà Irujo, poesia, i Arià Paco Abenoza, en novel·la.

FOTO: Acte d’entrega de premis | Núria Puentes

Vols llegir més…?

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Entrevista Marín: ‘Com més global sigui el món, més rellevància té l’ancoratge local’

Quina és la salut del panorama comunicatiu actual? Com ha evolucionat els darrers anys? Quina responsabilitat tenim cadascun dels actors socials en l’elaboració de periodisme de qualitat? Quins són els models de negoci amb els quals se sustenta l’ofici actualment? I quin és el model idoni per assegurar-nos un periodisme independent? I en el cas del periodisme local?

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

Recomanacions mediàtiques per aquest estiu 2022

S’acaba la setmana de recomanacions culturals, en què hem pogut fer un petit tastet de llibres, sèries, pel·lícules i novetats musicals en català, però amb ella no voldríem passar per alt, el panorama mediàtic català i els nous continguts que s’hi fan periòdicament. És per això que farem una petita repassada a la varietat de podcasts i creadors de contingut en català que s’aproximen des de fa poc al món radiofònic i mediàtic. 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: