La suspensió provisional del servei d’estacionament de Zona Blava i la posada en marxa de la regulació del preu del lloguer han estat dos dels temes centrals del darrer Ple ordinari de Cerdanyola del Vallès.

La “Zona Blava” es convertirà provisionalment en “Zona taronja”

El Ple de Cerdanyola ha aprovat la suspensió provisional de la prestació del servei de l’estacionament amb control horari limitat ‘Zona Blava’. Amb això, es començarà a gestionar el servei de control de l’estacionament de vehicles en la via pública “zones taronja” amb prova pilot d’un any.

El punt s’ha aprovat sense cap vot en contra. PSC, Ciutadans i En Comú Podem han votat a favor, mentre que ERC, Guanyem, Junts per Cerdanyola i PP s’hi han abstingut. 

La nova zona d’estacionament regulada passarà a ser gratuïta però amb temps limitat, és a dir, s’implementaran mesures d’estacionament limitat amb la fi de garantir la rotació dels estacionaments. 

El govern justifica aquest canvi amb l’objectiu de “garantir una correcta rotació de l’espai públic i potenciar l’activitat de la ciutat”. El regidor Javier Sánchez ha afirmat que aquesta mesura suposarà “dinamitzar el comerç i l’hoteleria local sense que això suposi un perjudici econòmic per a la ciutadania”. A més, explica, que això “oferirà uns comerços més atractius per la gratuïtat de l’aparcament que afavoriran la malparada economia en la qual es troba ara el comerç i l’hosteleria local”. 

Cerdanyola aplicarà la llei del lloguer

Un altre dels temes cabdals en aquest ple va ser l’aprovació de l’aplicació de la llei del lloguer, a partir d’una moció de d’ERC, Guanyem Cerdanyola, En Comú Podem (ECP) i Junts per Cerdanyola.

Així doncs, Cerdanyola del Vallès es declararà com a àrea amb mercat d’habitatge tens i, per tant, s’aplicaran les mesures de control del preu del lloguer a la ciutat.

Quan el Parlament de Catalunya va aprovar la llei de regulació del lloguer l’any 2020, aquesta contemplava una seixantena de ciutat, entre elles Cerdanyola, que es consideraven Mercat d’habitatge tens durant un any. Ara, cal que l’Ajuntament ho sol·liciti perquè s’hi apliquin les mesures.

La regidora d’habitatge a l’Ajuntament de Cerdanyola, Pepi Rivera, ha mostrat els dubtes del govern davant la utilitat de la llei del lloguer, però ha explicat que facilitaran l’aprovació amb la intenció de treballar per aconseguir uns preus de lloguer assequibles: “Com a responsabilitat de govern, lluitarem perquè aquesta llei no sigui només un titular, sinó que porti preus de lloguer assequibles”.

Rivera s’ha mostrat crítica amb la llei i la seva aplicació. Indicant dades concretes de preus de pisos de lloguer amb la llei aplicada, ha assegurat que els preus no acaben sent assequibles. “La Generalitat busca un titular sense solucionar el problema”, ha dit la regidora fent referència a l’aprovació de la llei proposada pel Sindicat de Llogaters.

FOTO: Bloc d’edificis de Cerdanyola | Cedida Tot Cerdanyola