Sant Cugat del Vallès i Sant Quirze del Vallès són els dos municipis de la comarca que entren al rànquing de municipis de més de 20.000 habitants amb més riquesa per cap de Catalunya i també de l’estat espanyol. Una comarca on el salari és un 5,7% mes elevat que la resta del territori català

Així ho indiquen les dades publicades per l’Institut Nacional d’Estadística, fet a partir de les dades de 416 municipis espanyols i les dades recollides l’any 2018.

Sant Cugat del Vallès, el municipi més ric de Catalunya

El municipi que té la tenda per càpita de Catalunya és Sant Cugat del Vallès i el tercer de l’estat espanyol, amb una renda mitjana que correspon als 20.582 euros només superada per Pozuelo de Alarcón i Boadilla del Monte. L’any passat ho va ser Matadepera, que enguany no entra al rànquing perquè no arriba als 10.000 habitants.

La renda mitjana de Sant Cugat en relació a la resta de municipis

La diferència amb les ciutats de l’entorn és notable. La renda mitjana en municipis com Cerdanyola, Sabadell, Terrassa o Rubí és inferior als 15.000 euros. En canvi, Sant Quirze del Vallès és la segona ciutat catalana i la desena de l’Estat amb la renda més elevada, amb 18.163 euros.

Gràfic elaborat per Tot Sant Cugat

Tot i això, si Sant Cugat fos un barri de Barcelona, seria l’onzé amb la renda més elevada. Zones com Pedralbes, La Bonanova, Sarrià, Sant Gervasi o Les Tres Torres superen amb escreix la renda dels santcugatencs.

FOTO: Pexels