El bellaterrenc Pol Dieste, un dels promotors del projecte ‘C de confinament’

by | juny 1, 2021 | Cultura

Pol Dieste Pastor és el bellaterrenc que ha format part del projecte “C de confinament”, posat en marxa durant el confinament domiciliari per part de diversos estudiants de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona i premiat en els Premis FAD de Foment de les Arts i el Disseny, en la categoria de Pensament i Crítica.

Un treball que es concreta en un cicle de conferències virtuals autoeditades, on comptaven amb diversos convidats locals i internacionals amb la intenció de reflexionar sobre el confinament, la llibertat, la repressió i els virus. Xerrades que podeu recuperar a través del canal de Youtube i des del compte d’Instagram  @cdecultura_etsab.

Conferència virtual durant el confinament | Captura

Un projecte finalista als Premis FAD

Un any després del naixement del projecte estudiantil, el jurat ha considerat finalista l’obra d’en Pol Dieste Pastor, en Martí Codorniu Miret, l’Oriol Graells Riera i l’Eduard Llorens Pomé.

Un total de 28 ponències on-line amb diferents estudis i arquitectes que acumulen gairebé 2 milers de subscriptors i un variable 12.000, 4.000 o 3.000 visualitzacions, segons el vídeo.

Què són els Premis FAD?

Els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, coneguts usualment com a Premis FAD, els concedeix l’associació ArquinFAD del Foment de les Arts i del Disseny (FAD) el mes de juny i van dirigits a distingir persones, entitats o institucions que hagin presentat, abans del dia 1 de febrer, obres acabades durant l’any anterior a la península ibèrica i a les Illes Balears i Illes Canàries. Foren establerts l’any 1958 per l’arquitecte Oriol Bohigas, amb l’objectiu d’impulsar els corrents d’avantguarda i reconèixer la qualitat dels nous camins i investigacions aleshores oberts respecte als llenguatges tradicionals

Es tracta d’uns premis que guardonen les millors obres de l’arquitectura barcelonina, catalana i ibèrica des des de fa 63 anys, quan un grup de joves arquitectes espanyols va començar a reintroduir l’arquitectura moderna i contemporània i va fer el possible per aprendre i posar-se al dia després de la postguerra espanyola, on els materials i projectes escassejaven i bona part dels arquitectes havien estat purgats o exiliats.

FOTO: Conferències virtuals | Captura de pantalla

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Els arpistes d’Arianna Savall, a concert

Els arpistes d’Arianna Savall, a concert

Fa 10 anys que la cantant i arpista bellaterrenca, Arianna Savall, va començar a donar classes de música a El Musical de Bellaterra. És justament en motiu d’aquesta celebració que Bellaterra acollirà el concert del grup d’arpes de El Musical el proper dissabte 19 de juny a les 20 hores

El proper ‘Sense Ficció’ sobre les fotografies ocultes de Campañà

El proper ‘Sense Ficció’ sobre les fotografies ocultes de Campañà

Les fotografies de la Guerra Civil Espanyola del sancugatenc Antoni Campañà (1906-1989) amagades a la Capsa Vermella seran les protagonistes del proper Sense Ficció, que s’emtetrà aquest dimarts a les 22.05 hores a a TV3 sota el títol “La guerra infinita d’Antoni Campañà”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: