Aproximadament el 37% de la població de Catalunya ja ha rebut almenys una dosi de vacunació i el 19% ja en té la pauta completa. Ara són les persones que tenen entre 45 i 55 anys les que ja es troben dins dels col·lectius convocats per vacunar-se.

Per tant, un ritme de vacunació que està fent decréixer les xifres d’infectats per la Covid-19 i permet, la flexibilització d’algunes restriccions.

Quines mesures es flexibilitzaran?

Parlem, per exemple, d’una ampliació dels horaris de bars i restaurants, que podran estar oberts fins la 1 de la matinada, una hora més que fins ara. També podran obrir fins la 1 de la matinada es activitats culturals, esportives, les botigues de productes de primera necessitat i les que hi ha a les benzineres. Un nou horari que es posarà en marxa a partir de demà, divendres 4 de juny.

Tot i així, segueixen vigents mesures com la limitació al 50% dels aforaments a l’interior dels establiments, la distància de seguretat entre taules de 2 metres i la limitació de trobades socials a un màxim de 10 persones.

En canvi, es permet el consum d’aliments i begudes en reunions en els espais públics habilitats, com àrees de lleure, de descans i de pícnic. Això sí, només en aquests espais dissenyats expressament per aquesta finalitat.

FOTO: Restauració a la Plaça del Pi | Laia Tardós