L’Alumnat de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona ha donat a conèixer un presumpte cas d’assetjament per part d’un dels professors del centre. Ho han fet bàsicament a través de les xarxes socials, mitjançant el compte @vetencobreix, on denunciaven un cas que s’allarga des de fa més de 10 anys.

Les portaveus del grup de suport a les víctimes asseguren que hi hauria al voltant d’una quinzena de persones que haurien patit agressions verbals i situacions d’assetjament i intimidació “més enllà de comentaris”.

Critiquen la falta de resposta per part del centre

Expliquen com, en alguna altra ocasió s’havia intentat buscar el suport de la facultat, però la seva resposta havia estat insuficient i que, fins i tot s’havia titllat l’acusació de “rumor“. D’altra banda, acusen el rectorat de la UAB d’encobrir el cas, tot i que ells asseguren no haver-ne sabut res fins ara.

Davant del que consideren “inoperància” per part de la universitat, les afectades han optat per dirigir-se directament a l’Observatori per a la Igualtat de la UAB per activar el protocol d’agressions masclistes i abordar les acusacions amb el deganat que en el seu moment.

Ara es topen, però, amb un protocol que comporta la “desprotecció de l’alumna que denuncia els fets”, expliquen, que es veu obligada a revelar la seva identitat. Lamenten que això deixa a la víctima subjecta al “rol de poder” del professor que, temen, podria prendre represàlies.

És per això que les alumnes demanen un canvi del protocol, vigent des de fa 3 anys. Mentrestant, una comissió tècnica estudiarà els fets denunciats i prendran mesures si es demostra que són reals.

FOTO: Plaça Cívica de la UAB | Pau Quintana