Més de 40 representants del món local s’han manifestat per la gestió pública de l’aigua a Terrassa, d’entre els quals hi trobem representants de ciutats veïnes com Sant Cugat o Cerdanyola del Vallès.

Reclamaven poder decidir des dels ajuntaments i altres entitats locals quin tipus de gestió del servei de l’aigua els és més favorable. També han denunciat “l’embat judicial” que les empreses privades duen a terme per mantenir el servei a les seves mans, aprofitant-se d ‘un ofec de l’administració’.

Tot i que es tracta d’una competència reservada als ajuntaments, i que la llei reconeix que són justament aquests els que han de decidir quin és el model de gestió que més s’escau, els convocats de la trobada històrica d’avui denuncien una estratègia de ‘lawfare’ dirigida pels operadors privats, que recorren i impugnen sistemàticament les decisions dels consistoris.

La regidora d’En Comú Podem de Cerdanyola, Cecilia Collado, o l’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla són dues de les representants dels seus municipis, acompanyades de representants d’altres localitats de Catalunya, com Barcelona, Girona o Vilafranca del Penedès.

Per què s’han reunit a Terrassa?

No és casualitat que la trobada hagi estat al dipòsit de Can Boada de Terrassa, ja que es tracta d’un punt emblemàtic, que corona una ciutat que l’any 2018 va canviar la gestió privada del servei d’aigua per un de públic, en mans municipals.

FOTO: Representants dels municipis a la trobada | Cedida Tot Cerdanyola