Els governs locals jugaran un paper clau en el desenvolupament sostenible

by | juny 4, 2021 | Mediambient

S’estima que el 65% dels Objectius pel Desenvolupament Sostenible (ODS) requereixen la implicació dels governs locals i regionals, més enllà de la fita encarada a la sostenibilitat de la ciutat.

Municipis de la comarca, com ara Sant Cugat del Vallès o Terrassa, han integrat completament els Objectius de l‘Agenda 2030 a les seves estratègies. En canvi, altres municipis propers s’han centrat només en alguns dels 17 objectius.

Alguns exemples en són Badia del Vallès, que va posar en marxa un hort comunitari per reduir la fam local o Sant Quirze o Barberà del Vallès on van signar un acord sobre economia circular.

En aquest mapa podreu consultar els objectius en què s’ha centrat cada municipi o veure quins són els que han seguit una estratègia integral d’alineament:

Què són els Objectius pel Desenvolupament Sostenible?

Parlem d’un seguit de fites que fa 7 anys, diversos països membres de Nacions Unides van signar en el programa que es coneix com ‘Agenda 2030’ pel desenvolupament sostenible. Un acord que representava el compromís internacional per fer front als reptes socials, econòmics i mediambientals que sorgeixen a partir de la globalització. Així doncs, s’estipulaven un total de 169 fites que composen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

A grans trets, els objectius se centren en aspectes socials, com la lluita contra la pobresa, igualtat de gènere o treball digne, però també en qüestions de sostenibilitat com l’aposta pel consum i producció responsables o l’energia neta.

Per ajudar a les entitats locals a fer front a aquestes reptes, la Diputació de Barcelona ofereix un conjunt d’eines i recursos per l’aplicació de l’Agenda al territori, perquè qualsevol ens local de la província disposi dels elements necessaris per adaptar els objectius a la seva realitat.

FOTO: Carrers de Bellaterra | Pau Quintana

Vols llegir més…?

Va avançant el projecte “Bellaterra + Sostenible 2030” de la Unió de Veïns

Va avançant el projecte “Bellaterra + Sostenible 2030” de la Unió de Veïns

La crisi climàtica està omplint totes les portades per la trascendencia de la cimera de Glasgow (COP 26 – Nacions Unides). Des de la Unió de Veïns fa anys que anem avançant en aquesta línia. I ho fem amb comunicació de conscienciació, per un costat, i duent a terme accions concretes per altre. Tot emmarcat en el que vàrem denominar com a projecte “Bellaterra més sostenible 2030”.

Es reactiva el projecte de macrobarri a l’entorn del Sincrotó

Es reactiva el projecte de macrobarri a l’entorn del Sincrotó

L’Ajuntament de Cerdanyola i l’Institut Català del Sol (INCASOL) preveuen aixecar un barri dormitori, comercial i empresarial a l’entorn del Sincrotó, al Parc de l’Alba, que constitueix unes 400 hectàrees. Un projecte que suposaria la construcció de 5.733 habitatges per a unes 15.000 persones, el 47% dels quals es preveu que siguin de protecció oficial. A més, també es contempla un espai dedicat a l’activitat empresarial, comercial i un gran parc que ocuparia unes 200 hectàrees

El camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

El camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

El polèmic camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc. Així ho anunciat el conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, que ha afegit que ja s’han donat les instruccions a l’Institut Català del Sòl (INCASOL) perquè comenci a treballar-hi “el més aviat possible”

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: