L’EMD ha elaborat un vídeo de suport al conveni que regeix l’activitat esportiva del Club Bellaterra i que indica que l’associació hauria de ser la principal beneficiària dels lloguers dels locals comercials, instal·lats a la plaça del Pi de Bellaterra, i que ara està cobrant CaixaBank. Aquest conveni, firmat l’any 2004 entre el Club Bellaterra i l’Ajuntament de Cerdanyola, es manté encara vigent en el funcionament diari del Club i guanya importància en un moment en el qual l’immoble sencer ha passat a ser propietat de Building Center (filial de CaixaBank) des de l’any 2019, després que la seva subhasta quedés deserta l’any 2015.

Preguntat el president del Club Bellaterra, Jordi Fau, explica: “El conveni té dues vessants. Per una banda, ens protegeix de cara a interessos especulatius a la zona, però per l’altra dona inseguretat als possibles inversors”. Ambdues institucions coincideixen en que una part dels ingressos haurien de revertir en l’activitat esportiva. “És positiu que l’EMD doni suport al Club”, diu Fau, “a més ens dona força per negociar amb Building Center i clarificar la situació del Club”.

Preguntat el president de l’EMD, Ramon Andreu, sobre la publicació d’aquest vídeo comenta: “Actualment pot haver-hi un canvi de mans al Club i, ara que La Caixa és propietària de l’immoble, els instem a respectar el conveni”. Amb tot, l’administració local vol “defensar un bé públic” i afirmen estar d’acord en “defensar-lo jurídicament”. “El Club Bellaterra és un privat, però la seva activitat té un benefici general”, expressa Andreu. Un moviment – el de traspassar sòl públic a comercial – que, segons afirma, només es pot fer “si hi ha un interès general”.

“El conveni ens protegeix”, coincidia Fau. Tot i així, també subratlla com d’important és que en el 2004 l’Ajuntament de Cerdanyola no va inscriure el conveni al registre i, per tant, el nou propietari no en tenia constància i dubtava de la seva validesa. Segons afirmen des del Club, ara cal aclarir abans si Building Center vol continuar sent propietari de l’immoble – opció que consideren menys probable des del Club – o voldria vendre l’immoble a un tercer – la més probable. De totes maneres es tracta d’una qüestió que està pendent de sentència a l’Audiència Nacional i que per això no ha estat posada a la venda, tot i que preveuen que surti a finals d’aquest any.

Donar un ús públic a la part de darrere del Club

D’altra banda i per acabar de complir amb tot allò que marca el conveni, el president del Club indica que faltaria “acabar de donar un ús públic als 100 metres quadrats que es troben inutilitzats a la part posterior del Club, al carrer Luís de Ávalos”. Actualment, 50 m2 d’aquell espai s’estan utilitzant com a magatzem de la brigada de l’EMD i els altres 50 m2 es van projectar com un Centre Mèdic, però no s’han arribat mai a obrir a la ciutadaniam malgrat estar reformada aquella part. Una operació que va ser fruit del canvi d’usos a l’hora de construïr l’edifici de l’EMD i davant la qual l’administració va rebre’n la cessió per un període de 20 anys amb aquestes condicions. Uns 20 anys dels quals en queden 9 en l’actualitat.

Respecte el darrer posicionament de defensar el Club per part de l’EMD, el president del Club Bellaterra comenta: “ens sorprèn positivament que l’EMD hagi fet aquest moviment i, de fet, voldríem més accions d’aquest estil perquè trobem a faltar comunicació i diàleg, sobretot diàleg és el que trobem sempre a faltar”. Fins a la data hi ha hagut compradors interessats però, ara per ara, tothom està a l’espera que es resolgui la situació judicial abans de fer cap pas.

FOTO: Vista aèria del Club Bellaterra a la plaça del Pi de Bellaterra | Cedida