Un incendi a la zona boscosa de Canyelles, a la carretera Alta de les Roquetes, a Barcelona ha tornat a cremar de nou a Collserola per cinquena vegada en poc més d’un mes. Amb aquests focs, segons Massagué, ja s’han superat les hectàrees cremades a Collserola respecte a l’any passat.

Les flames es van originar pels volts de les 18.45 h a la zona boscosa que hi ha tocant a Canyelles, concretament a la carretera Alta de les Roquetes. Ara, els Mossos d’Esquadra treballen amb la hipòtesi que podria haver estat provocat i han obert una investigació per identificar-ne l’origen. El foc es va donar per estabilitzat i va entrar en fase de control a quarts d’onze de la nit i ha cremat unes 12,08 hectàrees.

Preocupació de cara a un estiu força sec

Els altres incendis dels darrers mesos s’han produït al Parc de Collserola a la banda propera a Barcelona, a la mateixa zona de la Carretera Alta de les Roquetes, al districte Horta-Guinardó, a la ronda de la Guineueta Vella, a tocar de Canyelles, o a l’avinguda de Pearson amb el Camí de Finestrelles, a la zona de Sant Pere Màrtir. 

El portaveu dels Bombers de Barcelona ha recalcat que aquest any “no hi ha hagut les pluges d’altres anys”, una sequera que també amoïna l’Ajuntament de Barcelona. “És un estiu molt sec i això ens ha de preocupar a tots i especialment de cara a la revetlla de Sant Joan”, ha remarcat el regidor de l’Ajuntament de Barcelona Xavier Marcé.

FOTO: Darrer incendi a Collserola | Cedida