La Selectivitat a la UAB coincideix amb la vaga de personal docent i administratiu

by | juny 9, 2021 | Societat

El Sindicat de la Confederació General del Treball de Catalunya (CGT), juntament amb el col·lectiu d’investigadors pre i postdoctorals en lluita i l’Assemblea de Professorat Associat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), ha convocat aturades per als 4 dies de selectivitat, del dimarts 8 al divendres 11 de juny.

El poc suport poc suport de la universitat en l’adaptació de classes al format virtual per part del professorat ha estat una nova denúncia que ha emergit en aquesta mobilització on també s’han denunciat de nou, les condicions de precarietat en què es troba el professorat associat, que asseguren que compta amb sous molt inferiors a les seva dedicacio real.

“El 40% de la plantilla de professorat cobra un salari de 800 euros mensuals, hi ha investigadors predoctorals que en acabar el seu temps de contracte segueixen treballant amb la prestació de l’atur, o que a personal d’administració i serveis se’ls classifica en categories que no correspon a les seves tasques, cosa que suposa un frau de llei”, denuncia Guillem Prats, membre de la secció sindicat de la CGT a la UAB.

El Rector, Javier Lafuente, ha posat de manifest que la figura del professor associat té una condició diferent a la dels docents que fan tasques de recerca. “És un professor que treballa fora de la universitat, i té un sou més baix perquè no treballa com ho fa un altre que fa recerca i fa més hores”, puntualitza, tot afegint que ell també voldria que poguessin percebre una remuneració major.

La vaga no ha impedit la realització de les Proves Pau

El professorat que s’ha mobilitzat no ha dut a terme cap acció que alterés el desenvolupament de les proves de selectivitat. Ahir, coincidint amb el dia d’inici d’examens, van bloquejar els accesos a l’edifici del rectorat a les 7 del matí. A l’arribada al Rectorat, Lafuente va agafar un dels nostres fulls informatius i l’ha estripat”, lamentava Alejandro Ramos, afiliat a la CGT. 

A banda de l’ocupació del rectorat, es realitzaran aturades de 9 a 11 hores durant aquests dies tant per part del professorat com del personal de serveis.

FOTO: Ocupació del rectorat | Twitter @CGT_UAB

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è Aplec i mostra d’entitats el diumenge 3 d’octubre. Un acte festiu i alhora reivindicatiu organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell que arriba després després de ser posposat el mes de maig a causa de la pandèmia

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

Un total de 2.745 alumnes han començat el curs escolar a algun dels centres educatius que formen part de Bellaterra i el que significa gairebé el mateix nombre d’habitants bellaterrencs i bellaterrenques. Una xifra que reafirma la idea de Bellaterra com a àrea escolar

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: