Un 1% dels alumnes de la UAB demanen fer la selectivitat en castellà

by | juny 9, 2021 | Societat

Al primer dia d’examens de la selectivitat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), només 67 de més de 5000 alumnes van demanar fer l’examen de la selectivitat en castellà i, per tant, el que suposa al voltant d’un 1% de l’estudiantat. Una xifra que el rector de la Universitat, Javier La Fuente, assegura que no ha variat respecte els anys anteriors.

Parlem d’una decisió aquest any es troba en el punt de mira, després de l‘ordre dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obligava a facilitar els enunciats dels examens també en castellà i aranès, de manera que el català no tingués un ús preferent.

No obstant això, la consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis, va explicar que els alumnes disposaven d’exàmens en les tres llengües i que mantenia el model actual. “Hem preguntat a tothom per complir allò que se’ns demanava, i tothom ha pogut triar l’idioma per a fer els exàmens”, va explicar.

El tribunal acceptava d’aquesta manera les mesures cautelars demanades per l’Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya, que considerava que la llengua dels enunciats de l’examen “no podia venir determinada per l’administració”.

Com es plantegen les mesures sanitàries a la UAB?

La UAB coordina 43 tribunals que aplegaran uns 8.200 estudiants. Això suposa una organització per part de la universitat per compaginar aquesta arribada massiva d’estudiants amb el compliment de les restriccions sanitàries.

Una de les mesures que han près ha estat assegurar que l’alumnat de cada tribunal pugui tenir una àrea de descans al seu entorn sense que es produeixin grans concentracions de persones abans i després de les proves.

A més, la universitat facilitarà material de protecció -guants i mascaretes- a tot el personal docent i administratiu que intervingui en l’organització de les proves. Als espais utilitzats hi haurà també gel hidroalcoòlic a disposició de totes les persones participants.

FOTO: Selectivitat a la UAB | Cedida Tot Cerdanyola

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Arriba el 5è Aplec de Sant Pau de Riu-Sec

Els Amics de Sant Pau de Riu-Sec celebren el seu 5è Aplec i mostra d’entitats el diumenge 3 d’octubre. Un acte festiu i alhora reivindicatiu organitzat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell que arriba després després de ser posposat el mes de maig a causa de la pandèmia

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

2.745 alumnes comencen curs escolar a Bellaterra

Un total de 2.745 alumnes han començat el curs escolar a algun dels centres educatius que formen part de Bellaterra i el que significa gairebé el mateix nombre d’habitants bellaterrencs i bellaterrenques. Una xifra que reafirma la idea de Bellaterra com a àrea escolar

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: