Al primer dia d’examens de la selectivitat a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), només 67 de més de 5000 alumnes van demanar fer l’examen de la selectivitat en castellà i, per tant, el que suposa al voltant d’un 1% de l’estudiantat. Una xifra que el rector de la Universitat, Javier La Fuente, assegura que no ha variat respecte els anys anteriors.

Parlem d’una decisió aquest any es troba en el punt de mira, després de l‘ordre dictada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obligava a facilitar els enunciats dels examens també en castellà i aranès, de manera que el català no tingués un ús preferent.

No obstant això, la consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis, va explicar que els alumnes disposaven d’exàmens en les tres llengües i que mantenia el model actual. “Hem preguntat a tothom per complir allò que se’ns demanava, i tothom ha pogut triar l’idioma per a fer els exàmens”, va explicar.

El tribunal acceptava d’aquesta manera les mesures cautelars demanades per l’Assemblea per una Escola Bilingüe de Catalunya, que considerava que la llengua dels enunciats de l’examen “no podia venir determinada per l’administració”.

Com es plantegen les mesures sanitàries a la UAB?

La UAB coordina 43 tribunals que aplegaran uns 8.200 estudiants. Això suposa una organització per part de la universitat per compaginar aquesta arribada massiva d’estudiants amb el compliment de les restriccions sanitàries.

Una de les mesures que han près ha estat assegurar que l’alumnat de cada tribunal pugui tenir una àrea de descans al seu entorn sense que es produeixin grans concentracions de persones abans i després de les proves.

A més, la universitat facilitarà material de protecció -guants i mascaretes- a tot el personal docent i administratiu que intervingui en l’organització de les proves. Als espais utilitzats hi haurà també gel hidroalcoòlic a disposició de totes les persones participants.

FOTO: Selectivitat a la UAB | Cedida Tot Cerdanyola