Ferrocarrils de la Generalitat impulsa el projecte de reforma de l’estació de Bellaterra

by | juny 10, 2021 | Mobilitat, Societat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha impulsat un projecte d’actualització de l’estació de Bellaterra i del seu entorn immediat. Unes reformes ja sentim parlar des d’inicis del 2020 i que s’ha projectat després de seguir un procés de participació ciutadana.

FGC ha elaborat 3 propostes d’actuacions a curt, mitjà i llarg termini, que tenen 3 estratègies claus: unificar l’estació i mostrar-la com un únic element, millorar el confort dels usuaris i dotar de noves funcionalitats aquest espai perquè tingui una millor intermodalitat i doni un servei a la comunitat més enllà de la mobilitat.

Així doncs, a efectes pràctics, els 3 primers projectes que ferrocarrils impulsarà són la millora de l’estètica de l’edifici, la instal·lació d’un ‘Bicitancat’ per als usuaris i la instal·lació d’un element informatiu que mostri la rellevància de l’estació per la gent del poble

També es treballarà amb l’entorn immediat de l’estació

No només pretenen millorar l’estació i les seves instal·lacions, sinó que aquesta reforma suposarà també una millora de les seves zones més properes vol millorar tres zones: la rotonda de la UAB situada al carrer de Vila Puig, just al darrere de l’estació, la plaça del Pi i l’estació en si mateixa. A més, les modificacions també podrien incloure el camí dels Enamorats, paral·lel a les vies de Bellaterra, com per exemple, instal·lar una pantalla sonora per contrarestar el soroll dels combois.

Es tracta d’un projecte pilot participatiu, anomenat ‘Placemaking‘ on la ciutadania contribueix a decidir les propostes de millora, que es va dur a terme a finals de 2020.

FOTO: Edifici de l’estació de Bellaterra | Laia Tardós

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: