Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha impulsat un projecte d’actualització de l’estació de Bellaterra i del seu entorn immediat. Unes reformes ja sentim parlar des d’inicis del 2020 i que s’ha projectat després de seguir un procés de participació ciutadana.

FGC ha elaborat 3 propostes d’actuacions a curt, mitjà i llarg termini, que tenen 3 estratègies claus: unificar l’estació i mostrar-la com un únic element, millorar el confort dels usuaris i dotar de noves funcionalitats aquest espai perquè tingui una millor intermodalitat i doni un servei a la comunitat més enllà de la mobilitat.

Així doncs, a efectes pràctics, els 3 primers projectes que ferrocarrils impulsarà són la millora de l’estètica de l’edifici, la instal·lació d’un ‘Bicitancat’ per als usuaris i la instal·lació d’un element informatiu que mostri la rellevància de l’estació per la gent del poble

També es treballarà amb l’entorn immediat de l’estació

No només pretenen millorar l’estació i les seves instal·lacions, sinó que aquesta reforma suposarà també una millora de les seves zones més properes vol millorar tres zones: la rotonda de la UAB situada al carrer de Vila Puig, just al darrere de l’estació, la plaça del Pi i l’estació en si mateixa. A més, les modificacions també podrien incloure el camí dels Enamorats, paral·lel a les vies de Bellaterra, com per exemple, instal·lar una pantalla sonora per contrarestar el soroll dels combois.

Es tracta d’un projecte pilot participatiu, anomenat ‘Placemaking‘ on la ciutadania contribueix a decidir les propostes de millora, que es va dur a terme a finals de 2020.

FOTO: Edifici de l’estació de Bellaterra | Laia Tardós