Almenys 1 de cada 160 infants té autisme. La Júlia és una de les alumnes de l’Escola Ramon Fuster de Bellaterra que que pateix aquest transtorn i que va ser protagonista d’un dels darrers reportatges emesos per l’Info K, el programa l’informatiu dedicat als més menuts del Canal Super 3. Una petita peça sobre com l’alumnat i el professorat viu l’autisme en una escola com la Ramon Fuster.

Tasques com llegir o escriure es tornen especialment complicades i desafiants per un infant que pateix aquest transtorn. En aquest reportatge ens expliquen com l’ajuda dels companys i companyes es torna imprescindible.

“Quan li costa molt una cosa l’animo a fer-la”, “comparteixo les pors, ella em diu la seva por i jo una altra i així les pors es tornen més petites”, “jo també sóc una mica tímid i ella m’anima” o “m’ha ensenyat que ser especial no significa ser diferent que nosaltres” aquests són alguns dels testimonis dels seus companys i companyes amb qui conviu diàriament.

Foto: Gravació a l’escola | Cedida per l’Escola Ramon Fuster