La Júlia, una alumna amb autisme de l’Escola Ramon Fuster explica el seu cas a l’InfoK

by | juny 10, 2021 | Societat

Almenys 1 de cada 160 infants té autisme. La Júlia és una de les alumnes de l’Escola Ramon Fuster de Bellaterra que que pateix aquest transtorn i que va ser protagonista d’un dels darrers reportatges emesos per l’Info K, el programa l’informatiu dedicat als més menuts del Canal Super 3. Una petita peça sobre com l’alumnat i el professorat viu l’autisme en una escola com la Ramon Fuster.

Tasques com llegir o escriure es tornen especialment complicades i desafiants per un infant que pateix aquest transtorn. En aquest reportatge ens expliquen com l’ajuda dels companys i companyes es torna imprescindible.

“Quan li costa molt una cosa l’animo a fer-la”, “comparteixo les pors, ella em diu la seva por i jo una altra i així les pors es tornen més petites”, “jo també sóc una mica tímid i ella m’anima” o “m’ha ensenyat que ser especial no significa ser diferent que nosaltres” aquests són alguns dels testimonis dels seus companys i companyes amb qui conviu diàriament.

Foto: Gravació a l’escola | Cedida per l’Escola Ramon Fuster

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

La falta de pluges i l’augment de la temperatura viscuda durant les darreres setmanes ha fet saltar les alarmes sobre el perill que Collserola pateixi un incendi important durant aquest estiu. De fet, ja en són 5 els incendis que han cremat el parc natural en els darrers 2 mesos

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

S’apropa la revetlla de Sant Joan, i amb ella l’arribada de noves directrius per flexibilitzar les mesures anti-covid. Així doncs, cauran el límit de persones que es poden trobar a reunions socials i famliars, ampliarà el nombre màxim de persones que poden seure a taula i s’autoritzarà habilitar espais de ball, com envelats. També es permetrà la reobertura l’oci nocturn

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: