Es constitueix SOS Vallès, amb 30 entitats ecologistes per la sostenibilitat a la comarca

by | juny 11, 2021 | Societat

La preocupació per l’ecologia i l’emergència climàtica ja tenen una associació per treballar en el marc global de les comarques del Vallès Occidental i Oriental. Coincidint amb la celebració aquest dissabte 5 de juny del Dia Mundial del Medi Ambient es va fer oficial la creació de SOS Vallès, una plataforma d’entitats ecologistes, ambientalistes i veïnals a les dues comarques per lluitar pels interessos ambientals en el marc de la Regió Metropolitana de Barcelona.

La plataforma vol ser “un espai de coordinació entre les entitats i plataformes ciutadanes que lluiten en el Vallès Occidental i Oriental per a millorar la preservació del medi ambient, compartint i proposant coneixements, recolzant-nos mútuament en la defensa de la Natura, on es formulen propostes alternatives, i s’identifiquen els impactes ambientals que s’estan produint en el territori”, explica en la seva presentació.

Un dels beneficis més destacats del col·lectiu és la seva transversalitat, agrupant a 30 entitats i associacions de diferents parts dels vallesos, com “Refem el Direccional” de Cerdanyola del Vallès, “Cerdanyola Sense Abocadors”, “Reconvertim el Camp de Golf Can Sant Joan Rubí-Sant Cugat del Vallès” o “Plataforma SOS Bosc Volpelleres – Sant Cugat del Vallès”.

Des de la nova agrupació destaquen que la seva aposta vol anar més enllà de la defensa del Medi Ambient, i expliquen que “això passa per canviar necessàriament el model econòmic de creixement a una economia “decreixentista”, d’una economia de suficiència per incrementar la participació ciutadana en la gestió i planificació del territori, cosa que actualment és simplement testimonial”.

Podeu saber-ne més al web de SOSVallès.

TONI: Vegetació a Bellaterra | Laia Tardós

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

Collserola, en alerta màxima pel risc d’incendis aquest estiu

La falta de pluges i l’augment de la temperatura viscuda durant les darreres setmanes ha fet saltar les alarmes sobre el perill que Collserola pateixi un incendi important durant aquest estiu. De fet, ja en són 5 els incendis que han cremat el parc natural en els darrers 2 mesos

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

S’apropa la revetlla de Sant Joan, i amb ella l’arribada de noves directrius per flexibilitzar les mesures anti-covid. Així doncs, cauran el límit de persones que es poden trobar a reunions socials i famliars, ampliarà el nombre màxim de persones que poden seure a taula i s’autoritzarà habilitar espais de ball, com envelats. També es permetrà la reobertura l’oci nocturn

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: