Es constitueix SOS Vallès, amb 30 entitats ecologistes per la sostenibilitat a la comarca

by | juny 11, 2021 | Societat

La preocupació per l’ecologia i l’emergència climàtica ja tenen una associació per treballar en el marc global de les comarques del Vallès Occidental i Oriental. Coincidint amb la celebració aquest dissabte 5 de juny del Dia Mundial del Medi Ambient es va fer oficial la creació de SOS Vallès, una plataforma d’entitats ecologistes, ambientalistes i veïnals a les dues comarques per lluitar pels interessos ambientals en el marc de la Regió Metropolitana de Barcelona.

La plataforma vol ser “un espai de coordinació entre les entitats i plataformes ciutadanes que lluiten en el Vallès Occidental i Oriental per a millorar la preservació del medi ambient, compartint i proposant coneixements, recolzant-nos mútuament en la defensa de la Natura, on es formulen propostes alternatives, i s’identifiquen els impactes ambientals que s’estan produint en el territori”, explica en la seva presentació.

Un dels beneficis més destacats del col·lectiu és la seva transversalitat, agrupant a 30 entitats i associacions de diferents parts dels vallesos, com “Refem el Direccional” de Cerdanyola del Vallès, “Cerdanyola Sense Abocadors”, “Reconvertim el Camp de Golf Can Sant Joan Rubí-Sant Cugat del Vallès” o “Plataforma SOS Bosc Volpelleres – Sant Cugat del Vallès”.

Des de la nova agrupació destaquen que la seva aposta vol anar més enllà de la defensa del Medi Ambient, i expliquen que “això passa per canviar necessàriament el model econòmic de creixement a una economia “decreixentista”, d’una economia de suficiència per incrementar la participació ciutadana en la gestió i planificació del territori, cosa que actualment és simplement testimonial”.

Podeu saber-ne més al web de SOSVallès.

TONI: Vegetació a Bellaterra | Laia Tardós

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: