L’EMD de Valldoreix ens va donar una lliçó d’associcionisme i joventut quan es va decidir posar en marxa una iniciativa per arrelar als i les joves als moviments socials i culturals locals. Una idea que va sorgir a partir d’una moció presentada pel grup d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) que va ser aprovada per la Junta de Veïns el passat mes de maig.

Es tracta d’un projecte que busca fomentar l’associcionisme entre els joves i que posarà el focus sobre els centres educatius i les associacions locals a través d’accions com visites de les associacions als centres eductius o l’organització de fires d’entitats.

El vocal d’ERC-MES, Lluc Cahís, assegurava al darrer ple que la moció pretén “fer poble”, i té com a objectiu la socialització, sobretot tenint en compte un context de crisi on “l’associacionisme ens salva”. Una moció que va comptar amb el suport de tots els grups, que consideraven que cal potenciar l’associcionisme des del govern.

FOTO: Casal de la vila Valldoreix | Cedida EMD Valldoreix