‘Bicibús’ reclama el compromís de l’Ajuntament per circular amb seguretat

by | juny 14, 2021 | Sense categoria

Les famílies que s’han adherit a la iniciativa ‘Bicibús’ de l’Escoleta de Bellaterra demanen el compromís de les administracions perquè els infants puguin circular en bicicleta de forma segura per la ciutat.

Una demanda que es posa sobre la taula després que el darrer divendres, una cinquantena de participants, alumnes i famílies tornessin a fer el trajecte en bici fins a l’Escoleta de Bellaterra demostrant “una altra mobilitat sostenible és possible”, així ho explicava Agustina Martínez, una de les organitzadores.

Es van dividir en 2 línies, una des de Cerdanyola del Vallès i l’altra des de Sabadell, que es van trobar a la Biblioteca d’humanitats de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per arribar conjuntament a l’escola.

Fa dos mesos que es va engegar la iniciativa

Una iniciativa que van engegar fa un parell de mesos i que es va posar en marxa per primera vegada a principis de maig en el marc de la Jornada d’anar a peu i en bici a l’escola. Fins ara, cada setmana s’han activat les línies de bicibús, els dijous des de Cerdanyola i els divendres des de Sabadell i a nivell català ja són 22 línies de bicibús que s’han posat en marxa a diferents municipis.

Ara per ara, la implicació de les famílies i escola és total. Tanmateix, critiquen la falta d’infraestructures o carrils bici al municipi, que creuen que convidarien a moltes més persones a utilitzar la bicicleta no només per anar a l’escola, sinó per arribar a la feina o fer la compra.

A més, l’Escola de Bellaterra participa, juntament amb altres 20 centres educatius de Catalunya en una campanya de Crowdfunding, posada en marxa des de l’Associació Canvis en Cadena ajudar a impulsar el bicibús al major nombre de centres educatius del país.

Aquí podràs veure fotografies de la darrera jornada:

FOTO: El Bicibús a Bellaterra | Cedida per l’organització

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Que BellaterraDiari sigui un espai de debat, la principal demanda dels socis

Que BellaterraDiari sigui un espai de debat, la principal demanda dels socis

El divendres 23 de juliol es va celebrar la 6a Trobada de socis i sòcies de BellaterraDiari, que va tenir lloc a la Font de la Bonaigua i on hi van assistir un total de 13 veïns i veïnes . Vam aprofitar l’ocasió per fer un repàs de l’actualitat bellaterrenca dels darrers 6 mesos – des que es va fer la darrera trobada-

Els bars i restaurants no hauran de pagar la taxa de terrasses

Els bars i restaurants no hauran de pagar la taxa de terrasses

Els bars i restaurants no hauran de pagar la taxa de terrasses per aquest any 2021. Una mesura que ha pres l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès, igual que ho han fet altres ajuntaments de Catalunya, per ajudar a la restauració a revertir els efectes provocats per la pandèmia

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: