El canvi d’aparcament de Zona Blava a Zona Taronja que es va aprovar al darrer ple de l’Ajuntament de Cerdanyola també afectarà a Bellaterra. Les 14 places de zona blava que hi ha a la Plaça del Pi passaran a ser Zona Taronja. Això significa que el temps d’estacionament a aquestes places seguirà sent limitat, però serà un servei totalment gratuït.

Què suposa aquest canvi?

La “Zona Blava” correspon al servei d’estacionament amb control d’horari limitat que implica un pagament, en canvi la nova “Zona Taronja” serà un servei totalment gratuït, però igualment limitat.

Això permetrà garantir la rotació dels estacionaments amb la intenció final de “dinamitzar el comerç i l’hostaleria sense que això signifiqui un perjudici econòmic per a la ciutadania” explicava el regidor Javier Sánchez.

Una decisió que es va aprovar al darrer ple ordinari de Cerdanyola sense cap vot en contra i amb els vots favorables de PSC, Ciutadans i En Comú Podem.

Com funcionarà aquest sistema?

El temps d’estacionament estarà limitat a un màxim de 90 minuts de 9 a 13 hores i de 16 a 20 hores de dilluns a divendres i de 9 a 14 hores els dissabtes.

Per fer ús d’aquestes places serà necessari descarregar-se l’aplicació ‘Parkunload’, disponible per a dispositius Android i iOS. A través d’aquest sistema es podrà obtenir el tiquet d’estacionament i es podrà consultar en temps real les places d’aparcament disponibles de la Zona Taronja.

FOTO: Alguns aparcaments a la Plaça del Pi de Bellaterra | LAIA TR