El comerç de proximitat de la comarca s’adapta a la venda en línia

by | juny 17, 2021 | Societat

La pandèmia ha donat més protagonisme que mai la compra per Internet, un servei que tradicionalment han ofert les grans cadenes i corporatives i amb què no comptaven els comerços de proximitat

Ara, veuen però més necessària que mai la necessitat d’adaptar-se a les eines digitals per fer-se un lloc al mercat i poder-se revitalitzar. Aquesta transformació és el que el permet competir amb altres opcions que sí que ofereixen compra per Internet. Això sí: sempre mantenint els valor de la compra de proximitat

Així doncs, treballar amb nous canals de venda, repensar el públic objectiu o fer seguiment dels indicadors són les noves tasques que es veuen obligats a incorporar al seu dia a dia. 

El conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic Local del Vallès Occidental, Xavier Garcés parlava de la importància de les activitats de comerç de proximitat i de restauració en la nostra economia i en les nostres ciutats, “no només pel seu pes en l’activitat econòmica i en l’ocupació directa i indirecta sinó també, i molt important, pel seu paper en la vertebració de pobles i ciutats activant la vida social i cultural”.

Et portem 7 propostes d’aplicacions per comprar en línia i de proximitat

Aquí trobaràs una llista de 7 propostes d’aplicacions que es van donar a conèixer des del Consell Comarcal del Vallès Occidental per impulsar el comerç de proximitat: 

  • Cliccat”, un Marketplace del comerç local a nivell de Catalunya, impulsat per un grup d’associacions de comerciants i amb acords amb Correus, Google i Zerca.com per ampliar la visibilitat dels negocis, obrint opcions de multi compres en diferents comerços de la zona.
  • lacompra” ofereix la possibilitat d’una plataforma personalitzada a ajuntaments, associacions de comerciants i sectorials, mercats municipals… amb dues versions: cistell individual per a cada comerç o compra  agrupada i entrega conjunta. PIMEC facilita l’accés gratuït als comerços associats.
  • compraprop”, impulsada per un grup de 6 municipis de la Riera de Caldes que han assumit el seu desenvolupament a través d’un encàrrec a mida. Una proposta gratuïta per als comerços que es posarà en marxa al juny amb una campanya de divulgació i el transport gratuït durant els primers 6 mesos com a eina d’estímul.
  • Aprop Online” ofereix una proposta agrupant comerços d’un mateix municipi. Posa l’èmfasi en la visió del client final, en la importància d’una proposta atractiva d’oferta i serveis, per exemple incorporant una plataforma de reserves o l’opció de compra setmanal recurrent. Actualment present en 15 municipis i obrint la possibilitat d’activar entregues a municipis de l’entorn.
  • MirAprop” sorgeix a Montcada i Reixac per facilitar a la ciutadania i als barris la compra on line en els comerços de sempre i que també permet que cada botiga funcioni on line de forma independent. Un model obert a aplicacions en altres municipis.
  • Manzaning”, presenta  una plataforma oberta a adaptar-se a diferents opcions (monomercat, multimercat, municipal). Especialitzada en perit comerç i mercats municipals, en marxa des del 2016, opera 14 plataformes adaptades a cada demanda, amb 4 mòduls disponibles en funció dels verticals o oferta a digitalitzar.
  • elteumercat.online”, proposta marcada per la hiperespecialització en mercats municipals, que incorpora els valors d’humanització,  socials i de sostenibilitat per intentar reproduir la compra presencial en el mercat en la compra on line, incorporant tant a clients que ja coneixen el mercat com a d’altres que no són compradors. Implicats en la digitalització de 6 mercats de la comarca.

FOTO: Compra en línia | Pexels

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: