El comerç de proximitat de la comarca s’adapta a la venda en línia

by | juny 17, 2021 | Societat

La pandèmia ha donat més protagonisme que mai la compra per Internet, un servei que tradicionalment han ofert les grans cadenes i corporatives i amb què no comptaven els comerços de proximitat

Ara, veuen però més necessària que mai la necessitat d’adaptar-se a les eines digitals per fer-se un lloc al mercat i poder-se revitalitzar. Aquesta transformació és el que el permet competir amb altres opcions que sí que ofereixen compra per Internet. Això sí: sempre mantenint els valor de la compra de proximitat

Així doncs, treballar amb nous canals de venda, repensar el públic objectiu o fer seguiment dels indicadors són les noves tasques que es veuen obligats a incorporar al seu dia a dia. 

El conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic Local del Vallès Occidental, Xavier Garcés parlava de la importància de les activitats de comerç de proximitat i de restauració en la nostra economia i en les nostres ciutats, “no només pel seu pes en l’activitat econòmica i en l’ocupació directa i indirecta sinó també, i molt important, pel seu paper en la vertebració de pobles i ciutats activant la vida social i cultural”.

Et portem 7 propostes d’aplicacions per comprar en línia i de proximitat

Aquí trobaràs una llista de 7 propostes d’aplicacions que es van donar a conèixer des del Consell Comarcal del Vallès Occidental per impulsar el comerç de proximitat: 

  • Cliccat”, un Marketplace del comerç local a nivell de Catalunya, impulsat per un grup d’associacions de comerciants i amb acords amb Correus, Google i Zerca.com per ampliar la visibilitat dels negocis, obrint opcions de multi compres en diferents comerços de la zona.
  • lacompra” ofereix la possibilitat d’una plataforma personalitzada a ajuntaments, associacions de comerciants i sectorials, mercats municipals… amb dues versions: cistell individual per a cada comerç o compra  agrupada i entrega conjunta. PIMEC facilita l’accés gratuït als comerços associats.
  • compraprop”, impulsada per un grup de 6 municipis de la Riera de Caldes que han assumit el seu desenvolupament a través d’un encàrrec a mida. Una proposta gratuïta per als comerços que es posarà en marxa al juny amb una campanya de divulgació i el transport gratuït durant els primers 6 mesos com a eina d’estímul.
  • Aprop Online” ofereix una proposta agrupant comerços d’un mateix municipi. Posa l’èmfasi en la visió del client final, en la importància d’una proposta atractiva d’oferta i serveis, per exemple incorporant una plataforma de reserves o l’opció de compra setmanal recurrent. Actualment present en 15 municipis i obrint la possibilitat d’activar entregues a municipis de l’entorn.
  • MirAprop” sorgeix a Montcada i Reixac per facilitar a la ciutadania i als barris la compra on line en els comerços de sempre i que també permet que cada botiga funcioni on line de forma independent. Un model obert a aplicacions en altres municipis.
  • Manzaning”, presenta  una plataforma oberta a adaptar-se a diferents opcions (monomercat, multimercat, municipal). Especialitzada en perit comerç i mercats municipals, en marxa des del 2016, opera 14 plataformes adaptades a cada demanda, amb 4 mòduls disponibles en funció dels verticals o oferta a digitalitzar.
  • elteumercat.online”, proposta marcada per la hiperespecialització en mercats municipals, que incorpora els valors d’humanització,  socials i de sostenibilitat per intentar reproduir la compra presencial en el mercat en la compra on line, incorporant tant a clients que ja coneixen el mercat com a d’altres que no són compradors. Implicats en la digitalització de 6 mercats de la comarca.

FOTO: Compra en línia | Pexels

Vols llegir més…?

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

preguntes amb tres opcions de resposta (únicament n’és correcta una d’elles). L’objectiu és fer passar una bona estona, oferir informació de la ciutat i les persones creadores vinculades i al mateix temps, engrescar a qui jugui a endinsar-se en el món de la literatura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: