Què fer amb els gossos per Sant Joan? Recomanacions de FamilyCan Bellaterra

by | juny 18, 2021 | Comerços Amics

Us portem les recomanacions de FamilyCan Bellaterra per gestionar la por dels gossos amb els petards de Sant Joan.

La por als petards pot convertir-se en un problema de benestar important per l’animal si no es treballa, doncs és fàcil que amb els anys empitjori i es faci extensiva a qualsevol soroll fort (trons, motos,…)

La nostra recomanació principal és que treballeu aquesta por amb un etòleg o educador caní professional, mitjançant tècniques de modificació de conducta. Aquest treball no és immediat però l’esforç valdrà la pena, és una inversió de futur.

Algues recomanacions per la revetlla

Però queden pocs dies per la revetlla i el vostre gos necessita ajuda immediata. Aquestes són les pautes que us podem donar per ajudar-lo a viure una revetlla tranquil.la:

  1. Prepareu una “àrea segura” a casa, on el gos es pugui refugiar, intentarem imitar una cova: foscor, sorolls atenuats, espai petit. Si el gos ja ha triat un lloc en altres moments de por, aprofiteu-lo. Sinó pot funcionar bé un bany sense finestres o similar.
  2. En aquesta “àrea segura” traurem els elements perillosos, tancarem finestres, abaixarem persianes, podem posar música rítmica de fons i el seu llit.
  3. Durant les hores de petards NO forçar al gos a sortir a passejar, ni tan sols per fer les seves necessitats. Tampoc el renyarem si se li escapen dins de casa (podem habilitar una zona amb diaris)
  4. Podem utilitzar complements nutricionals i feromones que ajuden a reduir l’estrès. No són medicaments.
  5. Podeu consultar el vostre veterinari de referència sobre les alternatives farmacològiques existents. Per la nostra experiència els ansiolítics són el millor opció, cal fer una prova prèvia per determinar la dosi adient per al nostre gos i començar a donar-los uns dies abans que comenci “la festa”.
  6. NO recomanem els sedants tipus Calmivet o similars, ja que l’animal queda bloquejat a nivell motor però segueix sentint tots els sorolls i la situació de pànic és terrible.

FOTO: Gossos | Pexels

Vols llegir més…?

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns organitza un taller de compostatge

La Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) ha organitzat per aquest diumenge, 17 d’octubre un taller de compostatge a l’aire lliure. Una iniciativa que neix amb la intenció de dona a conèixer l’ús dels millors adobs pel jardí i que permetin un estalvi en diners, però també en emissions de CO2

Bones vacances d’estiu, veïns de Bellaterra!

Bones vacances d’estiu, veïns de Bellaterra!

Acabem un curs marcat especialment pels problemes provocats per la pandèmia, però també per l’inici de la vacunació massiva, com a remei més eficaç per fer-hi front. Des de la Unió de Veïns, hem observat que els confinaments han comportat un major coneixement del nostre poble, dels seus carrers i del seu entorn més immediat. I això ha suposat un increment de la consciència que tenim molts aspectes urbanístics i serveis a millorar

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: