Decauen els límits de les trobades socials i es permeten espais de ball

by | juny 21, 2021 | Societat

Aproximadament 24 hores després d’aprovar la reobertura dels centres d’oci nocturn, el govern de la Generalitat es tira enrere. Si aquest dimarts Protecció Civil donava llum verda a reobrir els locals com discoteques, bars musicals, karaokes o sales de ball, ara el govern ha decidit paralitzar la reobertura. Concretament, aquest dimecres 7 d’octubre a la nit, la consellera de Salut, Alba Vergés, va parlar amb el govern de la Generalitat per paralitzar la reobertura dels locals d’oci nocturn a causa de la situació epidemiològica. Des de la conselleria indiquen que “hem vist que l’índex de rebrot ha pujat i els indicadors dels propers dies indiquen que hi podrien haver més pujades”. Els més afectats i descontents amb la mesura són, evidentment, els empresaris del sector, que des de dilluns porten acampats a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Si ja estaven descontents amb les mesures per la reobertura per considerar-les altament restrictives, ara la seva indignació és superlativa i demanen directament la dimissió de la consellera Vergés, segons diu el secretari general de la patronal de Locals d’Oci Nocturn, FECASARM, Joaquim Boadas. Altres fonts del sector asseguren també estar fartes, i indiquen que és la segona vegada que se’ls abandona en l’últim moment des de l’inici de la pandèmia. La decisió de paralitzar la reobertura dels locals d’oci nocturn hauria vingut motivada pels col·legis de metges catalans, que l’haurien demanat tot i les limitacions de què es queixaven els empresaris. La reobertura, asseguraven, no s’entén des del punt de vista sanitari i no havia d’ajudar a controlar la pandèmia. Destacaven que es tractava d’una mesura “inoportuna”. FOTO PORTADA: Les discoteques no reobriran finalment a causa de la situació epidemiològica | Pexels

S’apropa la revetlla de Sant Joan, i amb ella l’arribada de noves directrius per flexibilitzar les mesures anti-covid. Així doncs, cauran el límit de persones que es poden trobar a reunions socials i famliars, ampliarà el nombre màxim de persones que poden seure a taula i s’autoritzarà habilitar espais de ball, com envelats. També es permetrà la reobertura l’oci nocturn.

Aquestes són les noves limitacions que engeguen a partir d’avui i que tindran, de moment, una vigència de 2 setmanes, fins el diumenge 4 de juliol.

Decau el límit de persones a trobades socials

Fins ara, el nombre màxim de persones que es podien reunir en trobades socials i familiars era de 10 persones, una limitació que ara decau, tot i que es recomana evitar-ho.

S’amplia el màxim de persones als bars i s’habiliten espais de ball

Les altres novetats més destacades de la nova relaxació de mesures són l’ampliació del màxim nombre de persones que poden seure a taula en les terrasses de bars i restaurants, que passa de sis a deu clients, i l’autorització per habilitar espais de ball com els envelats a les festes majors, que fa deu dies es va anunciar que es tornaven a autoritzar, després d’un any de restriccions i confinament.

També reobrirà l’oci nocturn

La reobertura de l’oci nocturn coincideix també amb la setmana de la revetlla de Sant Joan. No s’ha atès, per tant, l’última petició de la patronal de l’oci nocturn, Fecasarm, que havia demanat que el sector pogués reobrir abans perquè “els locals puguin agafar rodatge de cara a la segona nit més multitudinària de l’any”.

La mascareta no serà obligatòria als espais exteriors

La mascareta deixarà de ser obligatòria en espais a l’aire lliure a partir del següent dissabte, 26 de juny. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ho va anunciar aquest divendres 18 de juny que el Consell de Ministres es reunirà de manera extraordinària el proper dijous 24 de juny per aprovar una modificació de la llei que regula l’ús obligatori de la mascareta.

FOTO: Oci nocturn | Laia Tardós

Vols llegir més…?

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

preguntes amb tres opcions de resposta (únicament n’és correcta una d’elles). L’objectiu és fer passar una bona estona, oferir informació de la ciutat i les persones creadores vinculades i al mateix temps, engrescar a qui jugui a endinsar-se en el món de la literatura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: