S’apropa la revetlla de Sant Joan, i amb ella l’arribada de noves directrius per flexibilitzar les mesures anti-covid. Així doncs, cauran el límit de persones que es poden trobar a reunions socials i famliars, ampliarà el nombre màxim de persones que poden seure a taula i s’autoritzarà habilitar espais de ball, com envelats. També es permetrà la reobertura l’oci nocturn.

Aquestes són les noves limitacions que engeguen a partir d’avui i que tindran, de moment, una vigència de 2 setmanes, fins el diumenge 4 de juliol.

Decau el límit de persones a trobades socials

Fins ara, el nombre màxim de persones que es podien reunir en trobades socials i familiars era de 10 persones, una limitació que ara decau, tot i que es recomana evitar-ho.

S’amplia el màxim de persones als bars i s’habiliten espais de ball

Les altres novetats més destacades de la nova relaxació de mesures són l’ampliació del màxim nombre de persones que poden seure a taula en les terrasses de bars i restaurants, que passa de sis a deu clients, i l’autorització per habilitar espais de ball com els envelats a les festes majors, que fa deu dies es va anunciar que es tornaven a autoritzar, després d’un any de restriccions i confinament.

També reobrirà l’oci nocturn

La reobertura de l’oci nocturn coincideix també amb la setmana de la revetlla de Sant Joan. No s’ha atès, per tant, l’última petició de la patronal de l’oci nocturn, Fecasarm, que havia demanat que el sector pogués reobrir abans perquè “els locals puguin agafar rodatge de cara a la segona nit més multitudinària de l’any”.

La mascareta no serà obligatòria als espais exteriors

La mascareta deixarà de ser obligatòria en espais a l’aire lliure a partir del següent dissabte, 26 de juny. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ho va anunciar aquest divendres 18 de juny que el Consell de Ministres es reunirà de manera extraordinària el proper dijous 24 de juny per aprovar una modificació de la llei que regula l’ús obligatori de la mascareta.

FOTO: Oci nocturn | Laia Tardós