Desplaçar-se en peu o bicicleta, respectar la cultura i gastronomia o consumir productes locals són algunes de les pràctiques que afavoreixen la idea de ‘turisme sostenible’.

Un seguit de pràctiques que el Consell Comarcal recomana seguir per fomentar un determinat tipus de turisme i per les quals municipis i establiments ja s’han començat a mobilitzar. La finalitat és protegir i millorar el patrimoni, tant natural com cultural, i desenvolupar un model de turisme responsable, ambientalment sostenible i socialment inclusiu i accessible que mantingui una relació equilibrada entre visitants i residents

Aquesta proposa s’alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible del Consell Comarcal, fa tot just dos mesos, va ser acreditada amb el Segell ‘Biosphere’ de compromís ambiental.

Us deixem un llistat de consells que la institució ha elaborat, tant pel turista visitant, com per l’empresa o servei turístic de la comarca:

Què puc fer si sóc turista?

A l’hora de visitar el Vallès Occidental pots seguir aquests consells per un turisme responsable

  • Informar-se bé de les particularitats ambientals del lloc que es visita.
  • Conèixer i respectar la cultura, costums, gastronomia i tradicions locals
  • Fer servir el transport públic i desplaçar-se a peu en bicicleta sempre que es pugui.
  • Consumir productes locals
  • Buscar informació sobre els establiments compromesos amb un turisme sostenible i responsable.
  • Respectar i complir les mesures de contenció de la COVID-19
  • I posar en pràctica  petits gestos de bones pràctiques ambientals  que ajuden al planeta

Què puc fer si sóc una empresa o servei turístic?

Les  empresa i servei turístic poden  treballar per aconseguir un dels distintius que et reconeguin com a entitat compromesa amb la sostenibilitat. A la comarca, el segell Biosphere i la Carta Europea de Turisme.

Les empreses i serveis turístics que disposen d’aquestes acreditacions són conscients de la necessitat de protegir els recursos, responsables en la gestió de la seva activitat i realitzen accions per preservar el patrimoni cultural i natural de la comarca.

FOTO: Carrers de Bellaterra | Pau Quintana