Festivals de cinema: oci cultural a la fresca

by | juny 22, 2021 | Cultura

Catalunya és un país de mostres i festivals dedicats al setè art. A llarg de l’any es programen prop d’una cinquantena, sota el paraigua del Catalunya Film Festivals. Aquest estiu, amb la represa de les activitats culturals presencials, se celebraran un total de dotze festivals de cinema en diverses ciutats i poblacions del país. Uns certàmens audiovisuals que oferiran una àmplia oferta de curs i llargmetratges, bona part dels quals es projectaran a l’aire lliure.

Bona part de les projeccions cinematogràfiques es faran a l’aire lliure

Juliol arrenca amb el primer Festival Internacional de Cinema de Castelldefels, que durant els primer quatre dies del mes projectarà, tant al Teatre Plaza com en diversos espais de la ciutat del Baix Llobregat, una selecció fílmica que tindrà un apartat dedicat al gènere dels pirates. El dia 8 engegaran dues propostes més: el Festival de Curtmetratges del Masnou, Fascurt, amb la platja d’Ocata com a sala de cinema l’aire lliure. L’altre, el Manlleu Films Festival, farà les seves projeccions a l’exterior del Museu del Ter.

Entre el 12 i el 16 d’aquest mes, Cerdanyola del Vallès acollirà el Fantosfreak, dedicat als curtmetratges fantàstics i «freaks», que es podran veure al Parc del Turonet d’aquesta ciutat. El dia 20 Vic prendrà el relleu amb el Festival Nits de Cinema Oriental, amb dos punts neuràlgics: el Teatre l’Atlàntida i la Bassa dels Hermanos per a les projeccions a l’exterior.

A partir del 7 d’agost, els curts i llargmetratges de ficció, animació i documentals del Cerdanya Film Festival il·luminaran els vespres de Puigcerdà. Dies més tard, del 21 al 25, Tàrrega organitzarà una nova edició de la mostra Galacticat, dedicada als gèneres fantàstic i de terror, amb una notable presència de l’animació.

Setembre tindrà Barcelona com a seu de diversos festivals temàtics, dedicats al cinema llatinoamericà, el cinema jueu, als documentals de futbol i a la dansa. I acomiadarem l’estiu amb el B-Retina, el festival de cinema de sèrie B de Cornellà de Llobregat, que finalitzarà el dia 20.

Gaudiu de les nits de l’estiu amb bon cinema!

Impulsa:

Amb el suport:

FOTO: Catalunya Film Festivals

Vols llegir més…?

Recomanacions de receptes veganes i vegetarianes per aquest estiu 2022

Recomanacions de receptes veganes i vegetarianes per aquest estiu 2022

T’has plantejat ser vegetarià/na o vega/na? Ja ho ets? Coneixes algú no consumeixi productes animals o n’hagi reduït el seu consum? Nosaltres et proposem algunes receptes veganes i vegetarianes, delicioses i fàcils de fer, que de ben segur que et sorprendran! 

Recomanacions de batuts i cremes per preparar aquest estiu 2022

Recomanacions de batuts i cremes per preparar aquest estiu 2022

Res millor que encetar el dia amb un bon batut, nutritiu, energètic, fresc i fàcil de fer! Avui, en aquesta setmana de recomanacions culinàries, us portem un recull de batuts fàcils de fer a base d’ingredients que segurament trobareu fàcilment per casa! També us recomanem algunes cremes i sopes fresques que els vostres paladars agrairan aquests dies d’estiu! 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: