Aquest any Bellaterra sí que tindrà Festa Major i ocuparà els dies 3, 4 i 5 de setembre. Així ho va decidir el Consell de Cultura de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, que va voler apostar per la celebració d’aquesta festivitat després que l’any passat es cancel·lés i ara es plantegi una Festa Major adaptada a les restriccions sanitàries.

Malgrat que s’han hagut de descartar activitats com la bicicletada o el vermut amb els restaurants bellaterencs a causa de la Covid-19, es mantindran algunes tradicions habituals com el concurs de paelles, els infables o el mercat d’intercanvi. Això sí, totes les activitats que perdurin s’hauran d’adaptar a la situació actual i des de l’EMD asseguren que es realitzaran “amb prudència sanitària”. Segons l’escenari que tinguem d’aquí al setembre, les activitats podran celebrar-se sense canvis o bé amb adaptacions virtuals.

Per tant, dijous es mantindria el concert d’El Musical, divendres una possible tertúlia de Fòrum Bellaterra, espectacle de titelles de Can Ninot, teatre per La Inestable (presencial o virtual) i el pregó, que donaria fi a les activitats del dia 4. El dissabte 5 es mantindrien les activitats infantils organitzades pel Grup Escolta Bellaterra, se suspendria l’esmorzar popular a la Font de la Bonaigua i a la tarda es mantindrien les activitats esportives organitzades per la Unió de Veïns, la Baixada de Carros, la Cursa de Patinets i el Torneig de Pàdel al Club Bellaterra. Al vespre s’organitzaria el sopar a les 21 hores i pel que fa a l’organització, aquesta variarà.

Només un sopar de Festa Major el dissabte

Aquesta Festa Major 2021 suposarà un canvi en l’organització dels sopars. Només se’n farà un – el de dissabte – mentre que el sopar de divendres quedarà cancel·lat i, en comptes d’organitzar-ho la Unió de Veïns (UvB) com feia habitualment, l’organització dels sopars passarà a ser rotatòria.

Així doncs, aquest any serà El Musical qui organitzarà el sopar, tal com es va decidir per sorteig entre les diferents entitats que van participar a la rifa que va organitzar el Consell de Cultura.

Un Concurs de Paelles pendent a decidir

Diumenge les activitats fixades serien missa, cercavila, mercat d’intercanvi de joguines i el concurs de paelles i fideuàs que, segons com avanci, es farà presencial o telemàtica, com l’any passat va tirar endavant la Unió de Veïns.

Finalment es comenta que l‘estructura plantejada es mantindrà, encara que al setembre l’escenari canviï, tot adaptant-se a la situació.

FOTO: Ambient a la plaça durant la Festa Major de Bellaterra 2018 | Laia TR