Com ha afectat la celebració de Sant Joan en l’augment de casos de Covid-19?

by | juny 30, 2021 | Societat

Arreu del territori català, els nous casos de covid-19 gairebé es doblen respecte de fa una setmana, sobretot entre les franges d’edat més joves, entre 49 i 15 anys, i per tant, entre el gruix de població menys vacunada.

En aquests set dies, l’Rt ha passat d’1,08 a 1,35. Ara mateix, doncs, cada 100 persones amb Covid-19 en contagien, de mitjana, 135 més

En aquest gràfic veiem com a Catalunya, hi ha hagut al voltant de 2000 casos nous en una setmana, un augment que es trasllada sobretot a la província de Barcelona, que és on s’hi concentren la majoria de persones infectades per Covid-19.

Si ens fixem en el cas dels municipis propers a Bellaterra, veurem que hi ha hagut un dràstic augment de casos, sobretot al municipi de Sant Cugat, on passaven de ser 34 els casos positius la setmana a abans de Sant Joan, a 122 just després de la festa de Sant Joan també coincidint amb els dies de Festa Major del municipi.

A mitjans de juny s’estaven detectant entre 2 i 3nous casos per dia i ara ja s’està superant la trentena. Tot plegat fa que Sant Cugat sigui la segona ciutat catalana amb un risc de rebrot més elevat. A 28 de juny, el risc de rebrot de Sant Cugat era de 361 punts, només superat per Sant Just Desvern (521).

On també hi ha hagut un augment de casos, tot i que molt menys dràstic que en el cas de Sant Cugat és a les poblacions properes de Sabadell, on apareixien 32 casos més després de Sant Joan, o a Cerdanyola del Vallès, on l’augment ha estat d’11 casos.

La vacunació, a tocar de les franges més joves

Part d’aquest gruix de població jove que és justament la més afectada pels darrers brots de Covid-19 ja s’ha vacunat d’una primera dosi o té cita per vacunar-se. En el cas de les persones de 34 a 30 anys, ja podien demanar cita a partir d’aquest dilluns i, pel que fa a les més joves, el Departament de Salut acaba d’obrir una gran convocatòria que aglutinarà les persones de 29 a 16 anys.

FOTO: Gràfics

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: