Arreu del territori català, els nous casos de covid-19 gairebé es doblen respecte de fa una setmana, sobretot entre les franges d’edat més joves, entre 49 i 15 anys, i per tant, entre el gruix de població menys vacunada.

En aquests set dies, l’Rt ha passat d’1,08 a 1,35. Ara mateix, doncs, cada 100 persones amb Covid-19 en contagien, de mitjana, 135 més

En aquest gràfic veiem com a Catalunya, hi ha hagut al voltant de 2000 casos nous en una setmana, un augment que es trasllada sobretot a la província de Barcelona, que és on s’hi concentren la majoria de persones infectades per Covid-19.

Si ens fixem en el cas dels municipis propers a Bellaterra, veurem que hi ha hagut un dràstic augment de casos, sobretot al municipi de Sant Cugat, on passaven de ser 34 els casos positius la setmana a abans de Sant Joan, a 122 just després de la festa de Sant Joan també coincidint amb els dies de Festa Major del municipi.

A mitjans de juny s’estaven detectant entre 2 i 3nous casos per dia i ara ja s’està superant la trentena. Tot plegat fa que Sant Cugat sigui la segona ciutat catalana amb un risc de rebrot més elevat. A 28 de juny, el risc de rebrot de Sant Cugat era de 361 punts, només superat per Sant Just Desvern (521).

On també hi ha hagut un augment de casos, tot i que molt menys dràstic que en el cas de Sant Cugat és a les poblacions properes de Sabadell, on apareixien 32 casos més després de Sant Joan, o a Cerdanyola del Vallès, on l’augment ha estat d’11 casos.

La vacunació, a tocar de les franges més joves

Part d’aquest gruix de població jove que és justament la més afectada pels darrers brots de Covid-19 ja s’ha vacunat d’una primera dosi o té cita per vacunar-se. En el cas de les persones de 34 a 30 anys, ja podien demanar cita a partir d’aquest dilluns i, pel que fa a les més joves, el Departament de Salut acaba d’obrir una gran convocatòria que aglutinarà les persones de 29 a 16 anys.

FOTO: Gràfics