L’any passat, per la pandèmia, no es va celebrar la Festa Major. Només es va fer un concurs de paelles telemàtic organitzat unilateralment per la Unió de Veïns. Enguany es vol celebrar, sense recuperar totes les activitats, i l’EMD ha decidit reduir el nombre de sopars-nits de Festa Major, passant de 2 a 1 sola nit (la del dissabte) i, sortejant la seva organització entre les entitats que ho desitgin.

La Junta de la Unió va expressar el seu desacord amb el plantejament del sorteig i especialment de fer-ho pels propers 5 anys. Però l’EMD, emparant-se en el suport del reduït grup d’entitats que vàrem participar i votar en el Consell de Cultura del dia 30 d’abril 2021, va aprovar la mesura.

Ens ha sabut molt de greu no poder-ho fer després de 36 anys amb “Sopar-Nit de la Unió” i així ho volem transmetre als veïns de Bellaterra. De tota manera, sí que organitzarem, amb el permís del Procicat, altres activitats de Festa Major, com ara:

  • La Baixada de carros
  • El Torneig de Pàdel, al Club Bellaterra
  • Les activitats infantils Multiesport, a la Plaça del Pi
  • El Concurs de Paelles i Fideuàs. Una altra celebració molt arrelada i present a la Festa Major de Bellaterra i sempre organitzada per la UvB, des de la seva 1ª edició, el 1983. Si al final no pogués ser presencial, es faria telemàtica, com l’any passat.

Disposem-nos doncs a gaudir de l’estiu, mantenint encara un respecte a les mesures preventives anti-covid i a participar en la FM 2021 dels dies 3, 4 i 5 de setembre, tot i ser més reduïda.

Bon estiu a tothom!

FOTO: Festa Major de Bellaterra 2019 | Laia Tardós