Municipis propers es mobilitzen per denunciar agressions homòfobes

by | jul. 6, 2021 | Societat

Fa pocs dies celebràvem el Dia Internacional per a l’Alliberament LGBTIQ+ , el col·lectiu format per les sigles de les paraules ‘lesbiana’, ‘gai’, ‘bisexual’, ‘transsexual’, ‘intersexual’, ‘queer’ i més.

Una setmana després, condemnem un seguit d’agressions homòfobes que han tingut lloc a diversos punts de l’estat espanyol, d’entre els quals es coneix sobretot l’assessinat d’un jove de 24 anys, Samuel Luiz a La Corunya, i el que es denuncia com una agressió homòfoba.

Concentracions de condemna als municipis propers

Al donar-se a conèixer aquesta notícia, diferents poblacions arreu de l’estat espanyol s’han mobilitzat per condemnar aquesta violència.

Ahir, a Cerdanyola, davant l’Ajuntament s’hi van concentrar desenes de persones, que condemnaven l’assassinat del jove gallec. Demanaven a les autoritats que no hi hagi cap mena d’impunitat cap a delicte d’odi i la violència que pateix el col·lectiu LGTBIQ+. Així, es reclamava l’actuació de les administracions públiques a tots els nivells i prendre mesures de prevenció davant dels discursos que alimenten la violència i l’odi.

A Sabadell també hi va haver una concentració a la Plaça de Sant Roc, on s’hi van agrupar al voltant de 150 persones, que van comptar amb el suport de tots els grups polítics amb representació municipal. Des de l’Ajuntament es va assegurar que “continuarant treballant per erradicar aquests tipus de discriminacions”.

Una agressió homòfoba a Sant Cugat del Vallès

Aquesta mateixa setmana, s’ha conegut la denúncia d’una agressió homòfoba al mateix Vallès Occidental, que va tenir lloc a Sant Cugat del Vallès durant la seva Festa Major.

Segons s’ha denunciat, els fets van tenir lloc la matinada de dissabte 26 de juny, quan un grup de joves va demanar a un altre grup que els deixessin fer una trucada. El grup si va negar, fet que va derivar en l’agressió a un dels joves acompanyat de crits homòfobs, que va acabar amb una bretxa al cap.

Va quedar inconscient i va ser traslldat a la Mútua de Terrassa. Les seves amigues han interposat una denúncia i els mossos estan investigant si es tracta d’una agressió per delicte d’odi.

FOTO: Concentració davant l’Ajuntament de Cerdanyola | Cedida Tot Cerdanyola

Vols llegir més…?

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang a Bellaterra aquest dijous 22

Nova jornada de donació de sang ubicada al Centre Cívic de Bellaterra aquest dijous 22 de setembre del 2022. Els bellaterrencs i bellaterrenques podran fer les seves donacions de sang en dues franges horàries: de 10 a 14 i de 17 a 21 hores.

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

L’escola bressol la Llar d’en Pitus canvia de mans

Després de 17 anys al capdavant de l’escola bressol bellaterrenca “La Llar d’en Pitus”, la seva directora, Queralt Martín, ha decidit posar punt i seguit al projecte. Punt i seguit, perquè a partir d’aquest curs ha canviat la propietat de l’escola quedant a mans de la Marta Castelló i l’Antònia Latorre, professionals de l’escola bressol “La Mainada” de Sant Cugat.

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

La Festa Major de Bellaterra 2022 en imatges

Bellaterra ha celebrat de nou la seva Festa Major, que comença de la mà de l’inici del mes de setembre. Com és habitual, ha acollit diverses activitats, com ara concerts, tertúlies, torneigs esportius, la tradicional baixada de carros i patinets. En fem un recull d’imatges d’algunes de les activitats que han donat vida a la Festa Major

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: