Mor Jordi Miró, qui juntament amb Toni Morral impulsà l’EMD de Bellaterra

by | jul. 7, 2021 | Política

El cerdanyolenc i exregidor a l’Ajuntament, Jordi Miró, ha mort aquesta setmana a causa d’una greu malaltia que patia des de fa anys. Miró va ser la mà dreta de l’exalcalde de Cerdanyola, Toni Morral qui va impulsar la creació de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra i ser una de les peces històriques d’ICV a Cerdanyola, fins que va sortir del partit l’any 2015 i va passar a formar part del Moviment d’Esquerres i, més tard, de la llista de Junts per Cerdanyola l’any 2019.

Jordi Miró va ser fresador mecànic i en alguna entrevista als mitjans cerdanyolencs s’havia definit com a obrer antifranquista. El cerdanyolenc va ser peça clau en el creixement d’Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) a Cerdanyola del Vallès.

Després de ser cara visible del partit les últimes dues dècades, va ser candidat d’ICV a les eleccions municipals de l’any 2015. Van aconseguir representació amb dos regidors, però aquell mateix any, Miró va sortir del partit i va passar a ser regidor no adscrit, tot i que es definia com a representant del Moviment d’Esquerres (MES).Toni Morral i Jordi Miró en l'enganxada de cartells d'ICV a les eleccions catalanes de 2003. FOTO: Arxiu del TOT

Toni Morral i Jordi Miró en l’enganxada de cartells d’ICV a les eleccions catalanes de 2003. FOTO: Arxiu del TOT

La seva sortida d’ICV va estar motivada per discrepàncies sobre l’estratègia d’ICV respecte al procés polític català. En aquella època, Jordi Miró s’havia unit al corrent independentista d’Iniciativa. Més tard, Miró va seguir defensant la independència de Catalunya i l’any 2019 va formar part de la llista electoral de Junts per Cerdanyola a les eleccions municipals. 

La formació de la qual formava part, Junts per Cerdanyola, ha recordat la figura de Jordi Miró: “Sempre ens quedarà el record de la seva amistat, la dedicació a la nostra ciutat que tant estimava i al país, la generositat i discreció amb què ens ajudava a tots. Que la terra et sigui lleu, Jordi. Et trobarem molt a faltar”.

Jordi Miró el dia que va ser elegit president d'ICV. FOTO: Arxiu del TOT

FOTO: Jordi Miró | Cedida Tot Cerdanyola

Vols llegir més…?

El govern de l’EMD rebutja posar un servei de bar al centre cívic bellaterrenc 

El govern de l’EMD rebutja posar un servei de bar al centre cívic bellaterrenc 

La petició d’instal·lar un servei de bar descentralitzat de la Plaça del Pi ha estat un dels punts estrella del ple ordinari que ha celebrat aquest dilluns l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra, de forma virtual, que podreu recuperar a través d’aquest enllaç. També s’hi ha aprovat la licitació per gestionar el servei de bar del Centre Cívic del Turó de Sant Pau i s’ha aprovat per unanimitat la delegació del cobrament dels deutes de l’antic bar del Turó de Sant Pau a la Diputació.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: