Mor Jordi Miró, qui juntament amb Toni Morral impulsà l’EMD de Bellaterra

by | jul. 7, 2021 | Política

El cerdanyolenc i exregidor a l’Ajuntament, Jordi Miró, ha mort aquesta setmana a causa d’una greu malaltia que patia des de fa anys. Miró va ser la mà dreta de l’exalcalde de Cerdanyola, Toni Morral qui va impulsar la creació de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra i ser una de les peces històriques d’ICV a Cerdanyola, fins que va sortir del partit l’any 2015 i va passar a formar part del Moviment d’Esquerres i, més tard, de la llista de Junts per Cerdanyola l’any 2019.

Jordi Miró va ser fresador mecànic i en alguna entrevista als mitjans cerdanyolencs s’havia definit com a obrer antifranquista. El cerdanyolenc va ser peça clau en el creixement d’Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) a Cerdanyola del Vallès.

Després de ser cara visible del partit les últimes dues dècades, va ser candidat d’ICV a les eleccions municipals de l’any 2015. Van aconseguir representació amb dos regidors, però aquell mateix any, Miró va sortir del partit i va passar a ser regidor no adscrit, tot i que es definia com a representant del Moviment d’Esquerres (MES).Toni Morral i Jordi Miró en l'enganxada de cartells d'ICV a les eleccions catalanes de 2003. FOTO: Arxiu del TOT

Toni Morral i Jordi Miró en l’enganxada de cartells d’ICV a les eleccions catalanes de 2003. FOTO: Arxiu del TOT

La seva sortida d’ICV va estar motivada per discrepàncies sobre l’estratègia d’ICV respecte al procés polític català. En aquella època, Jordi Miró s’havia unit al corrent independentista d’Iniciativa. Més tard, Miró va seguir defensant la independència de Catalunya i l’any 2019 va formar part de la llista electoral de Junts per Cerdanyola a les eleccions municipals. 

La formació de la qual formava part, Junts per Cerdanyola, ha recordat la figura de Jordi Miró: “Sempre ens quedarà el record de la seva amistat, la dedicació a la nostra ciutat que tant estimava i al país, la generositat i discreció amb què ens ajudava a tots. Que la terra et sigui lleu, Jordi. Et trobarem molt a faltar”.

Jordi Miró el dia que va ser elegit president d'ICV. FOTO: Arxiu del TOT

FOTO: Jordi Miró | Cedida Tot Cerdanyola

Vols llegir més…?

Dimiteix la vocal de l’EMD, Mei Barceló, per una polèmica a Twitter

Dimiteix la vocal de l’EMD, Mei Barceló, per una polèmica a Twitter

Dimiteix la vocal de cultura i esports de l’Entitat Municipal Desentralitzada (EMD), Mei Barceló, després de ser acusada de publicar una piulada a Twitter que ha aixecat polseguera on feia referència a “los ñordos que vinisteis aquí desde la Tierra de las 3 cosechas (…)”

S’aprova la liquidació del pressupost 2020 sense el suport de l’oposició

S’aprova la liquidació del pressupost 2020 sense el suport de l’oposició

La liquidació del pressupost ha estat aprovada malgrat els vots en contra de l’oposició en un ple extraordinari que s’ha celebrat exclusivament per aquesta finalitat. L’aprovació no era viable debatre-la al ple ordinari, que se celebrarà aquest dilluns perquè el dia 15 d’octubre és quan acabava el termini per fer-ho

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: