El Departament de Salut ja ha començat a enviar autobusos a diferents zones de Catalunya amb la intenció de facilitar la vacunació sense cita prèvia a persones de més de 40 anys o col·lectius que per idioma o bretxa digital tinguin dificultats per accedir a demanar cita o vacunar-se.

Són autobusos del Banc de Sang i Teixits i “motorhomes” de la Seat que aniran recorrent el territori per arribar a la població que encara no s’ha pogut vacunar. De moment s’han posat en marxa a Barcelona, a Arc de Triomf; a Badalona i a Alcanar, però en els pròxims 15 dies seran al Vallès Occidental i Vallès Oriental a diferents municipis que es donaran a conèixer aviat.

Segons expliquen des del departament, no s’informarà amb gaire antelació d’on i quan aniran perquè la intenció és moure’s sense massa previsió allà on sigui més necessari per accelerar la vacunació.

Vacunació d’una sola dosi, amb la vacuna de Janssen

Aquesta vacunació mòbil sense cita prèvia i amb la vacuna de Janssen, que és d’una sola dosi i suficient contra les noves variants. Ha de servir per incrementar la cobertura de vacunació en punts concrets del territori on és millorable, ara que la cinquena onada ha fet enfilar de manera accelerada els contagis, sobretot entre els més joves, a partir de la celebració de Sant Joan.

FOTO: Autobús destinat a la vacunació | Departament de Salut