Noves restriccions i nou protocol sanitari per l’augment de casos de Covid-19

by | jul. 9, 2021 | Societat

Catalunya arriba a la xifra rècord de contagis des de l’inici de la pandèmia amb un total de 8.000 casos registrats confirmats per PCR o test d’antígens en les darreres 24 hores, concentrats sobretot entre la franja d’edat de 16 a 29 anys. Els pacients als hospitals segueixen en augment superant les 700 persones ingressades.

És per això que Salut ha activat un nou protocol per intentar frenar la saturació als centres de salut i alliberar els rastrejadors, que es troben desbordats de feina.

Així doncs, a partir d’ara, les persones que hagin estat en contacte amb persones que hagin donat positiu però no tinguin símptomes s’hauran d’aïllar a casa, en comptes de recórrer als Centres d’Atenció Primària (CAPs). Una nova reorganització sanitària que han anomenat com a ‘Pla Delta‘, tenint en compte l’arribada de la nova variant , que preveuen que pot ser un 60% més transmissible que els altres variants.

Per tant, el protocol actual és el següent:

Es recuperen algunes restriccions

Davant d’aquesta escalada de contagis, el govern estudia recuperar algunes de les restriccions aixecades al llarg dels últims mesos. De moment han decretat el tancament de l’oci nocturn interior a partir de divendres i durant 15 dies. El que es faci en espais oberts haurà de tancar a les 3 de la matinada.

A aquelles activitats amb més de 500 persones passa a ser obligatori un test d’antígens 12 hores abans d’accedir-hi, una PCR o o bé tenir el certificat de pauta completa de vacuna.

A més, el govern recomana seguir utilitzant la mascareta al carrer, tot i que no és obligatori, ja que es tracta d’una competència del govern espanyol.

FOTO: Cribratge massiu a la UAB | Pau Quintana

Vols llegir més…?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

Obligatorietat del certificat Covid als interiors: “com ho viu Bellaterra?

El Certificat Covid Digital de la UE s’ha de presentar, a partir d’aquest divendres 3 de desembre, als interiors de restaurants i gimnasos i als visitants de les residències. El fet es L’ampliació del certificat, que ja va ser validada judicialment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha entrat en vigor aquesta mitjanit.

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

Què faran els bellaterrencs pel pont de desembre?

em sortit al carrer i hem preguntat als bellaterrencs i bellaterrenques quin era les activitats que farien pel pont. La majoria han decidit aprofitar el fred i la neu i, així anar-se’n a esquiar, majoritàriament cap a la Cerdanya.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: