Presó provisional pel presumpte autor dels darrers incendis a Collserola

by | jul. 9, 2021 | Societat

Fins a 5 incendis van cremar a Collserola durant el mesos de maig i juny a les zones més properes a Barcelona. Un seguit de cremadisses que se sospitava que havien estat provocades. Ara, el jutjat d’instrucció 27 de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per un jove de 23 com a presumpte autor dels darrers incendis a Collserola.

L’home va ser enxampat ‘in fraganti’ el 26 de juny per la Guàrdia Urbana mentre s’havia alertat d’un foc en aquesta zona. Segons es relata a l’escrit judicial, quan va veure els agents va fugir, però van aconseguir interceptar-lo. Els policies li van trobar en una butxaca tres encenedors.

Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de la investigació i van poder determinar que l’home era l’autor d’aquest incendi i van corroborar que anteriorment havia estat denunciat tres cops també per incendis a Collserola, el 8 i 18 de gener i el 23 de maig.

El jutge recull aquest extrem i, alhora, considera que de les actuacions dutes a terme fins ara queda “indiciàriament acreditat” que el detingut “va ser sorprès” a Collserola al costat de quatre fogueres “que havia provocat ell mateix”. Per tot plegat considera apropiada la mesura de presó provisional sense fiança.

Preocupació per un alt risc d’incendis a la comarca

L’onada d’incendis va despertar una gran preocupació per un estiu que presentava un alt risc d’incendis per la falta de pluges i l’augment de la temperatura, que a Collserola s’havia registrat dos graus per sobre l’any anterior.

Així, tot just fa un mes, els Agents Rurals de la Generalitat van activar el nivell 2 del Pla ALFA al Vallès Occidental, que preveu vigilància prioritària d’incendis forestals.

FOTO: Incendis a Collserola | Tot Cerdanyola

Vols llegir més…?

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: