Fins a 5 incendis van cremar a Collserola durant el mesos de maig i juny a les zones més properes a Barcelona. Un seguit de cremadisses que se sospitava que havien estat provocades. Ara, el jutjat d’instrucció 27 de Barcelona ha decretat presó provisional sense fiança per un jove de 23 com a presumpte autor dels darrers incendis a Collserola.

L’home va ser enxampat ‘in fraganti’ el 26 de juny per la Guàrdia Urbana mentre s’havia alertat d’un foc en aquesta zona. Segons es relata a l’escrit judicial, quan va veure els agents va fugir, però van aconseguir interceptar-lo. Els policies li van trobar en una butxaca tres encenedors.

Els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de la investigació i van poder determinar que l’home era l’autor d’aquest incendi i van corroborar que anteriorment havia estat denunciat tres cops també per incendis a Collserola, el 8 i 18 de gener i el 23 de maig.

El jutge recull aquest extrem i, alhora, considera que de les actuacions dutes a terme fins ara queda “indiciàriament acreditat” que el detingut “va ser sorprès” a Collserola al costat de quatre fogueres “que havia provocat ell mateix”. Per tot plegat considera apropiada la mesura de presó provisional sense fiança.

Preocupació per un alt risc d’incendis a la comarca

L’onada d’incendis va despertar una gran preocupació per un estiu que presentava un alt risc d’incendis per la falta de pluges i l’augment de la temperatura, que a Collserola s’havia registrat dos graus per sobre l’any anterior.

Així, tot just fa un mes, els Agents Rurals de la Generalitat van activar el nivell 2 del Pla ALFA al Vallès Occidental, que preveu vigilància prioritària d’incendis forestals.

FOTO: Incendis a Collserola | Tot Cerdanyola