La transformació digital de la ciutat, la lluita contra el canvi climàtic i la regeneració urbana són els principals motius que van portar a l’alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordon a reunir-se amb els diferents ministeris del govern espanyol la setmana passada, juntament amb els 2 regidors del govern Javier Sánchez, i David González.

L’objectiu d’aquesta trobada va ser conèixer de primera mà els Pla de Recuperació, Transformació i Resilència del Govern d’Espanya, que suposaria certs avantatges pel municipi.

Passos endavant per digitalitzar l’Ajuntament

D’una banda, millorar la connexió de fibra òptica entre els diferents edificis municipals i actualitzar el processament de dades són 2 iniciatives que permetrien millorar la interacció entre l’Ajuntament i el ciutadà i l’empresa, que s’emmarquen dins del ‘Projecte de transformació digital’.

Properament entrarà en vigor la Zona de Baixes Emissions

D’altra banda, l’Ajuntament es va comprometre a donar compliment a la Llei de Canvi Climàtic que obliga a establir una Zona de Baixes Emissions a tots els municipis de més de 50.000 habitants abans del 2023, tal com va entrar en vigor a Sant Cugat del Vallès el passat mes de maig.

Un canvi en la mobilitat que es traduirà en la construcció de nous carrils bici, la peatonalització dels carrers i la renovació de vehicles.

Presentació de ‘Cerdanyola, ciutat del Coneixement’

A més, els representants locals van presentar alguns dels projectes relacionats amb la marca de ciutat “Cerdanyola Ciutat del Coneixement”, a diferents ministeris, amb la intenció d’accedir a les subvencions que es posaran en marxa a través dels fons europeus Next Generation.

FOTO: L’alcalde i els regidors a Madrid | Cedida Ajuntament de Cerdanyola