Nova normativa que regula la circulació de bicicletes i patinets

by | jul. 12, 2021 | Societat

Cada vegada són més les persones que opten per desplaçar-se en bicicleta o patinet elèctric o cicles de més de dues rodes. Són els que s’anomenen Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i que conviuen tant amb la resta de vechicles com amb els vianants.

És per això que la necessitat d’una normativa que reguli el seu ús s’ha fet cada cop més pal·lesa i l’Ajuntament hi ha respòs amb la creació d’una Ordenança Municipal que regula la circulació d’aquests vehicles, una competència d’àmbit municipal que es va aprovar al darrer ple del 22 de juny.

Els objectius d’aquesta ordenança són la millora de la seguretat viària, però també fomentar l’ús d’aquests transports sostenibles, adequant espais per la seva circulació. A més, la limitació de la circulació a un màxim de 30km per hora també ha motivat la redacció d’aquesta ordenança.

Utilitzar casc fins als 16 anys, circular a una velocitat màxima de 25 km/hora, no circular més de 2 persones en un vehicle o tenir més de 14 anys són algunes de les limitacions estipulades per aquesta normativa, que podreu consultar a continuació:

FOTO: Un patinet elèctric pels carrers de Bellaterra | Pau Quintana

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: