Cada vegada són més les persones que opten per desplaçar-se en bicicleta o patinet elèctric o cicles de més de dues rodes. Són els que s’anomenen Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i que conviuen tant amb la resta de vechicles com amb els vianants.

És per això que la necessitat d’una normativa que reguli el seu ús s’ha fet cada cop més pal·lesa i l’Ajuntament hi ha respòs amb la creació d’una Ordenança Municipal que regula la circulació d’aquests vehicles, una competència d’àmbit municipal que es va aprovar al darrer ple del 22 de juny.

Els objectius d’aquesta ordenança són la millora de la seguretat viària, però també fomentar l’ús d’aquests transports sostenibles, adequant espais per la seva circulació. A més, la limitació de la circulació a un màxim de 30km per hora també ha motivat la redacció d’aquesta ordenança.

Utilitzar casc fins als 16 anys, circular a una velocitat màxima de 25 km/hora, no circular més de 2 persones en un vehicle o tenir més de 14 anys són algunes de les limitacions estipulades per aquesta normativa, que podreu consultar a continuació:

FOTO: Un patinet elèctric pels carrers de Bellaterra | Pau Quintana