Fa poc més d’una setmana que la franja d’entre d’entre 16 i 29 anys s’ha començat a vacunar en el que ja es denomina com la cinquena onada de pandèmia, que ataca sobretot a aquestes franges més joves i, per tant, les menys vacunades. Amb la posada en marxa de la vacunació massiva d’aquestes franges d’edat s‘espera que al voltant del 20 de juliol se’n comencin a notar els efectes i es redueixi la quantitat de persones contagiades, que fins aquest dimarts augmenten cap els 8.585.

Com està evolucionant la vacunació a les ciutats properes?

Al mes de juny, a la comarca del Vallès Occidental hi havia un 46% de la població vacunada de la primera dosi, que ha augmentat en un 58% fins a dia d’avui. Els municipis propers com ho són Cerdanyola, Sant Cugat, Sabadell i Sant Quirze se situen al voltant del 60% de població vacunada amb la primera dosi, respecte d’un 45% al mes de juny.

Més enllà de les dades percentuals, en aquest gràfic podem veure quin és exactament el nombre de persones que ha rebut la primera dosi de vacuna:

Mentre que la quantitat de població vacunada amb la primera dosi se situa al voltant del 60%, la proporció de població que ja ha rebut la pauta completa és més reduïda, entre el 42 i el 47% en els municipis propers, com Cerdanyola, Sant Cugat i Sabadell.

FOTO: Gràfics de vacunacio | BellaterraDiari