Just abans de les vacances d’estiu, el període de l’any en què més es llegeix, el sector del llibre incorpora al seu calendari una nova festivitat, que han batejat com a “Llibrestiu”, que pretenen que sigui la primera de moltes festes d’estiu de les llibreries. Serà aquest dijous 15 de juliol i a Bellaterra, la llibreria i papereria Paper’s celebrarà aquesta nova festivitat amb amb una parada de llibres el seu exterior i oferirà als seus clients descomptes del 10% en tots els llibres.

Serà també una data assenyalada per a les llibreries i papereries d’arreu de Catalunya, que celebraran amb parades al carrer i actes culturals al voltant del llibre i que complementarà a la resta de cites anuals amb el sector com ho són la Setmana del Llibre en Català, Sant Jordi i les festes de Nadal.

Quines lectures d’estiu ens recomanen?

Aprofitant, l’ocasió des de Paper’s Bellaterra ens han recomanat 10 èxits literaris, que us poden acompanyar aquest estiu.

‘L’home que va viure dues vegades’ de Gerard Quintana

Una novel·la que desdibuixa les fronteres entre la realitat i la imaginació, les obsessions i els somnis, el bé i el mal i la vida i la mort. A través de la història del Salvador Martí i la seva família, que hauran de lluitar contra el destí que els ha tocat.

‘Per què ser feliç quan podries ser normal’ de Jeanette Winterson

Jeanette Winterson ens explica la història de la seva joventut, marcada per l’acompanyament d’una mare dura i autoritària i la recerca de l’amor i la literatura com a refugis per sobreviure a un món que no acceptava la seva manera de viure. Una obra colpidora retratada des d’un humor ferotge.

‘Tàndem’ de Maria Barbal

Una novel·la protagonitzada per l’Elena i l’Armand, una parella que es decideix desfer-se de la seva manera de fer en la recerca de l’espontaneïtat i l’alegria del present. Una reflexió, en definitiva, sobre la recerca de la felicitat que explora la capacitat humana de bandejar els pensaments i fets rutinaris.

‘Vora el mar’ onze contes de Diversos Autors

Roc Casagran, Stefanie Kremser, Jordi Lara, Xavier Mas Craviotto, Empar Moliner, Jordi Nopca, Marta Orriols, Sergi Pàmies, Llucia Ramis, Carme Riera i Natàlia Romaní són els 11 autors que posaran veu a personatges que prenen el mar com a punt arrencada argumental, com a paisatge d’històries familiars.

‘Els insubmisos del mar’ de Imma Tubella

El protagonista ens endinsa a una travessa fins a una colònia de pirates del nord de Madagascar que un prestigiós periodista i escriptor anglès li dona a conèixer. En Toni, encara adolescent però atret per la idea de conèixer món s’embarca fins a finals de setembre de 1716, amb el periodista, senyor Defoe en aquest viatge per conèixer una comunitat utòpica.

‘Lo que la marea esconde’ de María Oruña

Un thriller que relata el crim comès a la Badia de Santander, en una festa tancada en una nau, que acaba amb l’inexplicable assassinat de la presidenta del Club de la Badia, una de les dones més poderoses de la ciutat. Tots els convidats de la festa semblaran tenir motius per haver acabat amb la seva vida, però ningú podia haver sortit o entrat de la nau per cometre el crim o escapar.

‘En plena noche’ de Mikel Santiago

Han passat més de vint anys des que Diego Letamendia, estrella del rock en declivi, va actuar per última vegada al seu poble natal, Illumbe. Aquesta va ser la nit del final de la seva banda i el seu grup d’amics, i també la de la desaparició de Lorea, la seva núvia. La policia mai va aconseguir esclarir l’ocorregut.  Un thriller ens embolica en la nostàlgia dels anys noranta al mateix temps que anem desembolicant el misteri d’aquella nit que tots lluiten per oblidar.

‘Formentera Lady’ de Jordi Cussà Balaguer

Un retrat de la joventut dels anys 80 que va viure una vida frenètics d’excessos, que posteriorment van haver de pagar caient al fons de l’addicció. En Niel, l’Ona i l’Àsia reviuen trenta anys després les vivències d’una joventut des de la mirada de la supervivència.

‘Hay momentos que deberían ser eternos’ de Megan Maxwell

Una novel·la romàntica, però alhora reflexiva que uneix la vida d’una xef bolcada a la seva vida professional i la d’un prestigiós cirurgià oncòleg que fa uns anys va prendre la decisió de viure el present sense plantejar-se el futur.

‘La Hermana perdida’ de Lucinda Riley

Cadascuna de les sis germanes D’Aplièse ha realitzat ja el seu propi i increïble viatge per a conèixer els seus orígens, però encara queda una pregunta a la qual no han trobat resposta: qui és i on es troba la setena germana? Una història que ens parla d’amor, força i sacrifici vista des dels ulls de dones que van arriscar tot el que tenien per a canviar el món que les envoltava.