Cerdanyola del Vallès i municipis propers com Sant Cugat o Sabadell són algunes de les 158 localitats de Catalunya de més de 5.000 habitants on el govern de la Generalitat pretén incorporar el toc de queda, si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ho accepta.

En el cas de Bellaterra, malgrat no supera els 5.000 habitants, al formar part administrativament del municipi de Cerdanyola, també es veuria afectada per les noves restriccions, a no ser que en un darrer moment la Generalitat fes una menció explícita a la normativa en el cas de les EMDs, que no ha estat feta a hores d’ara.

Un toc de queda que començaria a la 1 de la matinada i fins les 6 del matí, que s’aplicaria a partir d’aquest cap de setmana i durant 7 dies que es poden prorrogar en cas que les dades no millorin. D’aquesta manera, qualsevol municipi que millori o empitjori les dades hauria d’esperar la revisió, que es faria cada 7 dies, per entrar a la llista o sortir-ne.

En global, si el TSJC dona el vist-i-plau a la Generalitat, la mesura afectaria a municipis amb les xifres de contagis més altes, que sumen 6.017.109 persones i el que suposa el 78% de la població de Catalunya.

Avui entren en vigor noves restriccions

A més d’aquesta mesura, avui entren en vigor noves restriccions com la limitació de trobades socials a 10 persones, tant en espais públics com privats i la limitació d’accés a espais públics com parcs i platges entre les 00.30 hores i les 6 hores del matí.

També es restringeixen els horaris de funcionament de qualsevol activitat comercial, cultural o de lleure que podrà acabar, com a molt tard, a la 0.30 hores de la matinada. Així mateix, es prohibeix menjar i beure al carrer, sobretot per impedir que es facin trobades de grups als carrers per fer “botellons”.

Pel que fa a la cultura, als concerts i festivals, tothom haurà d’estar assegut mantenint distàncies. S’han acabat, doncs, les actuacions amb el públic dret sense respectar la distància de seguretat.

Consulta aquí la llista de municipis on s’aplicaria el toc de queda:

FOTO: Bellatera de nit | BellaterraDiari