El músic bellaterrenc Jordi Savall celebra els seus 80 anys amb l’estrena d’un festival

by | jul. 15, 2021 | Cultura

Aquest estiu s’estrena el primer Festival Jordi Savall en motiu de la celebració dels 80 anys del músic bellaterrenc Jordi Savall i la commemoració dels 55 anys dedicats  a la recerca, la investigació, l’ensenyament, la interpretació i la difusió d’un patrimoni musical i cultural mil·lenari.

Un esdeveniment, organitzat des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Centre Internacional de Música Antiga , que tindrà lloc al  Reial Monestir de Santes Creus, de l’11 al 15 d’agost, amb un total de 5 concerts.

Músics sirians, kurds, búlgars i iranians, la Capella reial de Catalunya, o els solistes de Le Concert des Nations són alguns dels reclams que incorpora aquest esdeveniment.

El festival vol reivindicar, d’una banda, la importància de la recuperació del patrimoni cultural i musical històric al segle XXI i, de l’altra, promoure el reconeixement i la difusió del llegat musical creat durant la llarga i prolífica trajectòria de Savall.

Una oportunitat d’impuls cultural i turístic per la zona

A més, vol esdevenir una oportunitat de promoció cultural i d’impuls econòmic i turístic per a tota la zona del sud de Catalunya i especialment per al Camp de Tarragona. Una aposta de projecció internacional amb voluntat de continuïtat i capacitat d’establir un eix cultural i xarxes de connexions en el futur amb els diversos agents de proximitat, des dels Monestirs de Poblet i de Vallbona de les Monges, les ciutats de Tarragona, Reus i Montblanc, així com els diversos espais i edificis patrimonials de la regió especialment lligats a la Ruta del Cister.

Vols llegir més…?

Recomanacions de receptes veganes i vegetarianes per aquest estiu 2022

Recomanacions de receptes veganes i vegetarianes per aquest estiu 2022

T’has plantejat ser vegetarià/na o vega/na? Ja ho ets? Coneixes algú no consumeixi productes animals o n’hagi reduït el seu consum? Nosaltres et proposem algunes receptes veganes i vegetarianes, delicioses i fàcils de fer, que de ben segur que et sorprendran! 

Recomanacions de batuts i cremes per preparar aquest estiu 2022

Recomanacions de batuts i cremes per preparar aquest estiu 2022

Res millor que encetar el dia amb un bon batut, nutritiu, energètic, fresc i fàcil de fer! Avui, en aquesta setmana de recomanacions culinàries, us portem un recull de batuts fàcils de fer a base d’ingredients que segurament trobareu fàcilment per casa! També us recomanem algunes cremes i sopes fresques que els vostres paladars agrairan aquests dies d’estiu! 

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: