Aquest estiu s’estrena el primer Festival Jordi Savall en motiu de la celebració dels 80 anys del músic bellaterrenc Jordi Savall i la commemoració dels 55 anys dedicats  a la recerca, la investigació, l’ensenyament, la interpretació i la difusió d’un patrimoni musical i cultural mil·lenari.

Un esdeveniment, organitzat des del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Centre Internacional de Música Antiga , que tindrà lloc al  Reial Monestir de Santes Creus, de l’11 al 15 d’agost, amb un total de 5 concerts.

Músics sirians, kurds, búlgars i iranians, la Capella reial de Catalunya, o els solistes de Le Concert des Nations són alguns dels reclams que incorpora aquest esdeveniment.

El festival vol reivindicar, d’una banda, la importància de la recuperació del patrimoni cultural i musical històric al segle XXI i, de l’altra, promoure el reconeixement i la difusió del llegat musical creat durant la llarga i prolífica trajectòria de Savall.

Una oportunitat d’impuls cultural i turístic per la zona

A més, vol esdevenir una oportunitat de promoció cultural i d’impuls econòmic i turístic per a tota la zona del sud de Catalunya i especialment per al Camp de Tarragona. Una aposta de projecció internacional amb voluntat de continuïtat i capacitat d’establir un eix cultural i xarxes de connexions en el futur amb els diversos agents de proximitat, des dels Monestirs de Poblet i de Vallbona de les Monges, les ciutats de Tarragona, Reus i Montblanc, així com els diversos espais i edificis patrimonials de la regió especialment lligats a la Ruta del Cister.