Part de l’eix central de la Universitat Autònoma es convertirà en una zona peatonal

by | jul. 15, 2021 | Mobilitat, Societat

Una part de l’eix central de la Universitat Autònoma, que se situa entre els edificis B i C, a partir del mes de setembre estarà reservada per a vianants, bicicletes i patinets. En aquest espai, on fins ara hi circulaven i aparcaven els vehicles d’ús personal i els busos públics, s’hi estan instal·lant jardineres, bancs, taules i espais polivalents dedicats a activitats esportives i culturals.

Així es pretén que sigui l’eix central a partir de setembre | UAB

L’espai alternatiu per on podran circular els vehicles que aparquin a la zona afectada serà el tram de l’eix central entre la rotonda d’accés a l’edifici C i el propi edifici C, i al tram entre entre l’edifici B i la plaça Cívica.

A més, com a conseqüència a la creació d’aquest espai, s’ha remodelat les línies d’autobús al campus, tant les interurbanes com les internes, de manera que s’ha optimitzat els recorreguts i la cobertura de les parades per tal que tota la comunitat disposi de parades per arribar o sortir del campus a una distància màxima d’uns cinc minuts a peu.

Parades de bus a l’eix central | Jordi Tardós

Una acció destinada a millorar la salut i la sostenibilitat

Una iniciativa que s’emmarca dins de les polítiques del Campus Saludable i Sostenible (Campus SIS), i en concret dins del nou pla de Mobilitat, que té com a objectius potenciar el transport públic col·lectiu per accedir al campus, fomentar un ús més racional del vehicle privat, aconseguir l’accessibilitat universal al campus i potenciar els desplaçaments amb mitjans de transport actius.

Les actuacions iniciades a l’Eix Central permetrien crear una zona de baixes emissions (ZBE), fomentar la concentració de persones i la seva interrelació, incrementar la seguretat dels vianants i millorar la percepció i imatge d’aquesta zona del campus.

FOTO: Jardineres instal·lades a l’eix central | Jordi Tardós

Vols llegir més…?

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

preguntes amb tres opcions de resposta (únicament n’és correcta una d’elles). L’objectiu és fer passar una bona estona, oferir informació de la ciutat i les persones creadores vinculades i al mateix temps, engrescar a qui jugui a endinsar-se en el món de la literatura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: