Part de l’eix central de la Universitat Autònoma es convertirà en una zona peatonal

by | jul. 15, 2021 | Societat

Una part de l’eix central de la Universitat Autònoma, que se situa entre els edificis B i C, a partir del mes de setembre estarà reservada per a vianants, bicicletes i patinets. En aquest espai, on fins ara hi circulaven i aparcaven els vehicles d’ús personal i els busos públics, s’hi estan instal·lant jardineres, bancs, taules i espais polivalents dedicats a activitats esportives i culturals.

Així es pretén que sigui l’eix central a partir de setembre | UAB

L’espai alternatiu per on podran circular els vehicles que aparquin a la zona afectada serà el tram de l’eix central entre la rotonda d’accés a l’edifici C i el propi edifici C, i al tram entre entre l’edifici B i la plaça Cívica.

A més, com a conseqüència a la creació d’aquest espai, s’ha remodelat les línies d’autobús al campus, tant les interurbanes com les internes, de manera que s’ha optimitzat els recorreguts i la cobertura de les parades per tal que tota la comunitat disposi de parades per arribar o sortir del campus a una distància màxima d’uns cinc minuts a peu.

Parades de bus a l’eix central | Jordi Tardós

Una acció destinada a millorar la salut i la sostenibilitat

Una iniciativa que s’emmarca dins de les polítiques del Campus Saludable i Sostenible (Campus SIS), i en concret dins del nou pla de Mobilitat, que té com a objectius potenciar el transport públic col·lectiu per accedir al campus, fomentar un ús més racional del vehicle privat, aconseguir l’accessibilitat universal al campus i potenciar els desplaçaments amb mitjans de transport actius.

Les actuacions iniciades a l’Eix Central permetrien crear una zona de baixes emissions (ZBE), fomentar la concentració de persones i la seva interrelació, incrementar la seguretat dels vianants i millorar la percepció i imatge d’aquesta zona del campus.

FOTO: Jardineres instal·lades a l’eix central | Jordi Tardós

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: