La UAB i altres institucions descobreixen un nou fàrmac per tractar la depressió

by | jul. 16, 2021 | Societat

La crisi econòmica i social derivada de la pandèmia i les dures restriccions a què s’ha hagut de fer front durant els darrers mesos ha fet créixer l’incidència de malalties de salut mental, com ara la depressió i alteracions en el comportament causades per la sensació de por i un entorn negatiu d’estrés.

En aquest context, apareix un avenç de gran importància encapçalat per la Universitat Autònoma, que juntament amb altres institucions, ha descobert una possible nova teràpia per tractar aquesta malaltia mental.

El cas és que fins ara la depressió ha estat tractada amb fàrmacs que presentaven alguns problemes, com la manca d’acció terapèutica immediata, la necessitat d’administració diària o la capacitat per generar addicció, entre altres.

Al 2019, un grup internacional d’investigadors de Howard University College of Medicine, i José Aguilera, de l’Institut de Neurociències de la UAB, van observar que un derivat no tòxic de la neurotoxina tetànica millorava els símptomes de la depressió. En una sola dosi desapareixin els símptomes de la depressió en menys de 24 hores i el seu efecte es mantenia durant setmanes. Un fàrmac, que també serviria pel tractament de malalties neurogeneratives, com el parkinson o l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) i és aquest camí el que se seguirà per aconseguir que aquest tipus de malalties siguin tractades d’una altra forma.

FOTO: Laboratori | Pexels

Vols llegir més…?

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

preguntes amb tres opcions de resposta (únicament n’és correcta una d’elles). L’objectiu és fer passar una bona estona, oferir informació de la ciutat i les persones creadores vinculades i al mateix temps, engrescar a qui jugui a endinsar-se en el món de la literatura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: