La UAB i altres institucions descobreixen un nou fàrmac per tractar la depressió

by | jul. 16, 2021 | Societat

La crisi econòmica i social derivada de la pandèmia i les dures restriccions a què s’ha hagut de fer front durant els darrers mesos ha fet créixer l’incidència de malalties de salut mental, com ara la depressió i alteracions en el comportament causades per la sensació de por i un entorn negatiu d’estrés.

En aquest context, apareix un avenç de gran importància encapçalat per la Universitat Autònoma, que juntament amb altres institucions, ha descobert una possible nova teràpia per tractar aquesta malaltia mental.

El cas és que fins ara la depressió ha estat tractada amb fàrmacs que presentaven alguns problemes, com la manca d’acció terapèutica immediata, la necessitat d’administració diària o la capacitat per generar addicció, entre altres.

Al 2019, un grup internacional d’investigadors de Howard University College of Medicine, i José Aguilera, de l’Institut de Neurociències de la UAB, van observar que un derivat no tòxic de la neurotoxina tetànica millorava els símptomes de la depressió. En una sola dosi desapareixin els símptomes de la depressió en menys de 24 hores i el seu efecte es mantenia durant setmanes. Un fàrmac, que també serviria pel tractament de malalties neurogeneratives, com el parkinson o l’esclerosi lateral amiotròfica (ELA) i és aquest camí el que se seguirà per aconseguir que aquest tipus de malalties siguin tractades d’una altra forma.

FOTO: Laboratori | Pexels

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: