Entitats veïnals i socials de Sant Cugat reclamen un parc de Bombers més proper

by | jul. 19, 2021 | Societat

Davant del risc d’incendis i el perill permanent a què es veu exposat el Parc Natural de Collserola, les entitats socials i veïnals de Sant Cugat s’han unit al Manifest per la Prevenció d’Incendis a Collserola per impulsar demandes com la instal·lació d’un parc de bombers a la zona de Sant Cugat. Un parc que actualment és compartit amb les zones de Rubí i Castellbisbal.

També demanen l’homogeneïtzació de les ordenances per a prevenció d’incendis i que s’impulsi la formació en prevenció a tota la ciutadania propera i treballi en accions per conservar les espècies d’arbrat i arbustives i millorar la biodiversitat, recuperar la tradició ramadera i agrícola i fer un paisatge “resistent a les adversitats”.

Alt risc d’incendis al Parc de Collserola

Des de l’arribada dels mesos més calorosos, s’han registrat diversos incendis a Collserola i les autoritats han advertit del risc d’incendi que patia el parc. Factors com el canvi climàtic, les inclemències meteorològiques, l’augment de la massa forestal i la marginalitat de l’agricultura i la ramaderia fan que el parc pateixi un gran risc d’incendis de gran abast. Desastres que tindrien una gran afectació directa per gairebé 2 milions de persones dels 9 municipis que formen part de Collserola.

FOTO: Parc Natural de Collserola | Cedida

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: