Davant del risc d’incendis i el perill permanent a què es veu exposat el Parc Natural de Collserola, les entitats socials i veïnals de Sant Cugat s’han unit al Manifest per la Prevenció d’Incendis a Collserola per impulsar demandes com la instal·lació d’un parc de bombers a la zona de Sant Cugat. Un parc que actualment és compartit amb les zones de Rubí i Castellbisbal.

També demanen l’homogeneïtzació de les ordenances per a prevenció d’incendis i que s’impulsi la formació en prevenció a tota la ciutadania propera i treballi en accions per conservar les espècies d’arbrat i arbustives i millorar la biodiversitat, recuperar la tradició ramadera i agrícola i fer un paisatge “resistent a les adversitats”.

Alt risc d’incendis al Parc de Collserola

Des de l’arribada dels mesos més calorosos, s’han registrat diversos incendis a Collserola i les autoritats han advertit del risc d’incendi que patia el parc. Factors com el canvi climàtic, les inclemències meteorològiques, l’augment de la massa forestal i la marginalitat de l’agricultura i la ramaderia fan que el parc pateixi un gran risc d’incendis de gran abast. Desastres que tindrien una gran afectació directa per gairebé 2 milions de persones dels 9 municipis que formen part de Collserola.

FOTO: Parc Natural de Collserola | Cedida