Entitats veïnals i socials de Sant Cugat reclamen un parc de Bombers més proper

by | jul. 19, 2021 | Societat

Davant del risc d’incendis i el perill permanent a què es veu exposat el Parc Natural de Collserola, les entitats socials i veïnals de Sant Cugat s’han unit al Manifest per la Prevenció d’Incendis a Collserola per impulsar demandes com la instal·lació d’un parc de bombers a la zona de Sant Cugat. Un parc que actualment és compartit amb les zones de Rubí i Castellbisbal.

També demanen l’homogeneïtzació de les ordenances per a prevenció d’incendis i que s’impulsi la formació en prevenció a tota la ciutadania propera i treballi en accions per conservar les espècies d’arbrat i arbustives i millorar la biodiversitat, recuperar la tradició ramadera i agrícola i fer un paisatge “resistent a les adversitats”.

Alt risc d’incendis al Parc de Collserola

Des de l’arribada dels mesos més calorosos, s’han registrat diversos incendis a Collserola i les autoritats han advertit del risc d’incendi que patia el parc. Factors com el canvi climàtic, les inclemències meteorològiques, l’augment de la massa forestal i la marginalitat de l’agricultura i la ramaderia fan que el parc pateixi un gran risc d’incendis de gran abast. Desastres que tindrien una gran afectació directa per gairebé 2 milions de persones dels 9 municipis que formen part de Collserola.

FOTO: Parc Natural de Collserola | Cedida

Vols llegir més…?

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

Cerdanyola cultiva la cultura a través d’un joc literari virtual

preguntes amb tres opcions de resposta (únicament n’és correcta una d’elles). L’objectiu és fer passar una bona estona, oferir informació de la ciutat i les persones creadores vinculades i al mateix temps, engrescar a qui jugui a endinsar-se en el món de la literatura.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: