El proper ple de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra tindrà lloc aquest dimarts 22 de juliol a les 20 hores. Un cop més se celebrarà en format virtual, en una sessió que podreu seguir en directe seguint aquest enllaç.

Per una banda, els pressupostos de l’administració tindran cert pes en aquesta ocasió, en què es pretén aprovar inicialment el pressupost 2021, de les bases d’execució i de la plantilla de personal. També es donarà compte de la liquidació del pressupost del 2020.

Així mateix, es demanarà a l’Ajuntament de Cerdanyola que no es descompti la taxa de guals de l’aportació a l’EMD. Una taxa que l’Ajuntament descompta des de fa uns anys i que gira al voltant dels 30.000 euros, que ara l’EMD demanarà que se sumi al pressupost cedit per l’Ajuntament i es faci també amb la resta de nous ingressos la mateixa EMD.

Es proposa un nou acord per pacificar el trànsit del Camí Antic de Bellaterra

Pel que fa a qüestions d’urbanisme, es proposarà anul·lar l’acord de pacificació del Camí Antic, al qual van arribar la Junta de Veïns i Veïnes el 6 de novembre de 2020 i es presentaran noves mesures de pacificació. Un nou acord al que es pretén arribar després que l‘Ajuntament de Cerdanyola presentés un contenciós pel primer pacte al que es va arribar.

Si bé és cert que l’Ajuntament i l’EMD van engegar una negociació per arribar a nou acord, l’Ajuntament va haver de presentar el contenciós just quan es trobaven a mig procés de negociació. Després de presentar-lo, es va seguir treballant per un nou acord que és el que es presentarà a aquest ple, després d’anul·lar el primer acord, com a tràmit obligatori.

En l’àmbit urbanístic també s’acordaran mesures per millorar l’entorn de l’escola Ramon Fuster. Una proposta que neix arran de la moció que va presentar l’oposició al darrer ple per una comunicació peatonal entre carrers i col·legis, que es traduiria en un arranjament del passatge Ignasi Iglesias. Això permetria el seu ús pels vianants que hagin d’enllaçar els carrers Apel·les Mestres amb la part baixa de Joan Valera.

La comunicació institucional i el trànsit interurbà, les preocupacions de l’oposició

Finalment, els grups polítics municipals ERC-Acord Municipal i Convergents presentaran 3 mocions. Una d’elles serà relacionada amb la millora i la regulació comunicació institucional de l’EMD, que va ser un dels plats forts al darrer ple ordinari, tot i que finalment la moció va ser rebutjada per motius que l’oposició considera “ideològics”. Ara, en aquest proper ple, la moció “es limitarà a demanar que l’EMD compleixi la llei”, expressen des de ERC- Acord Municipal.

També es parlarà de limitar la velocitat de circulació a la BV 1414 en el seu pas per Bellaterra, que implicaria una revisió de la velocitat de circulació per part de la Diputació de Barcelona. Això asseguren que solucionaria problemes que es deriven d’una velocitat de circulació excessiva en franges com la que es troba entre la Plaça de l’Estació, fins la Llar d’en Pitus, on denuncien que ja hi ha hagut 2 accidents en el darrer any.

Per acabar, la darrera moció anirà encaminada a donar suport a l’esport local.

Els precs i preguntes de la ciutadania, es podran presentar a info@emdbellaterra.cat fins avui a les 20 hores.

Aquí us adjuntem l’ordre del dia:

FOTO: Edifici de l’EMD de Bellaterra | BellaterraDiari