La contaminació acústica, les cases d’apostes i el PEM Guiera, al ple de Cerdanyola

by | jul. 22, 2021 | Política

L’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès celebrarà aquets dijous 22 de juliol l’últim ple del curs abans de l’aturada del mes d’agost. El mapa de contaminació acústica, el PEM Guiera i la suspensió de llicències per instal·lar cases d’apostes són alguns dels temes principals del ple de juliol.

Debat definitiu del mapa de contaminació acústica

El govern local demanarà al plenari aprovar definitivament el Mapa de capacitat acústica de Cerdanyola. L’objectiu és complir la Llei del 28 de juny de protecció contra la contaminació acústica, la qual estableix mesures per corregir i prevenir la contaminació provocada pels sorolls i les vibracions en les zones urbanes i nuclis de població. El mapa de capacitat acústica assigna els nivells d’immissió fixats com a objectius de qualitat en un territori determinat, i estableix les zones de sensibilitat acústica, que agrupen les parts del territori amb la mateixa percepció acústica, per tres períodes temporals diferenciats: dia, vespre i nit, i on també s’incorporen els usos del sòl.

També com a proposta del govern municipal, es votarà l’aprovació provisional de dos temes. Primer, un Pla especial de millora de l’accessibilitat a l’àmbit del carrer de les Belles Arts promogut per la Comunitat de Propietaris de la finca 1-3 del mateix carrer. En segon lloc, un Pla especial per tal d’incrementar el nombre d’establiments admesos d’una nau en zona industrial 22a, a l’àmbit de la finca situada al carrer del Camp, 46,  promogut per Gest Barfisa, SL.

Suspensió de llicència de cases d’apostes

El ple també decidirà si aprova, o no, suspendre els tràmits per l’atorgament de comunicacions prèvies i llicències urbanístiques d’edificació, reforma, rehabilitació, ampliació i instal·lació d’activitats destinades a usos recreatius de jocs i apostes. La suspensió s’aplicaria a tot el municipi.

Una altra proposta del govern serà l’aprovació inicial d’una modificació del pressupost municipal i l’acceptació d’algunes al·legacions referents a l’ordenança fiscal que regula la taxa per la utilització privativa o l’aprofitament especial de la via pública. En un dels casos, fa referència a l’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda.

Al ple també es votarà l’aprovació de l’expedient de contractació del servei de manteniment d’arbrat, places i espais verds municipals i la convocatòria de la licitació. A més, es decidiran els dos dies festiu de 2022 a Cerdanyola: el 2 de maig i l’11 de novembre.

PEM Guiera

La situació del PEM Guiera torna al ple. Aquest mes es tractarà el valor de reversió i la liquidació del contracte. El govern proposa aprovar definitivament el valor dels actius revertibles adscrits a la concessió de la construcció i explotació del Parc Esportiu Guiera per import d’1.111.827,36 €.

Mocions de l’oposició

En l’apartar de les mocions, Guanyem demanarà al plenari aprovar la proposta de suport a Marcel Vivet i de rebuig a la sentència de l’Audiència Provincial que el condemna a cinc anys de presó. Vivet ha estat condemnat per desordres públics i atemptat contra l’autoritat per la manifestació contra Jusapol el 2018 a Barcelona que va imitar els festivals Holi.

Guanyem presentarà una segona moció de la mà d’ERC per instar al govern municipal “a iniciar la redacció d’un nou pla de joventut en el termini de sis mesos on hi puguin participar les diferents associacions i col·lectius juvenils del municipi en la seva redacció”.

FOTO: Carrers de Cerdanyola | Cedida Tot Cerdanyola

Vols llegir més…?

Transparència, urbanisme i contractació al primer ple de l’any 2022

Transparència, urbanisme i contractació al primer ple de l’any 2022

La pròrroga dels contractes dels serveis relacionats amb la via pública, l’estudi urbanístic de Bellaterra realitzat per la Diputació de Barcelona i el portal de transparència de l’EMD han estat els principals protagonistes del primer ple municipal de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Bellaterra d’aquest dilluns, 17 de gener celebrat de forma telemàtica a les 20h i que es pot recuperar en aquest enllaç.

Helena Solà (ERC) no renovarà la seva candidatura

Helena Solà (ERC) no renovarà la seva candidatura

Helena Solà, portaveu del Grup Municipal d’ERC a Cerdanyola no es presentarà a les pròximes eleccions, per tant, no rennovarà candidatura. La decisió la va fer pública el passat 13 de gener.

El primer ple ordinari de l’any 2022 a l’EMD de Bellaterra ja és aquí

El primer ple ordinari de l’any 2022 a l’EMD de Bellaterra ja és aquí

a proposta d’un nou nomenament com a vocal – en aquest cas Carles Triginer-, La renúncia de Txus Cornellana, la pròrroga contractes del servei relacionats amb la via publica i l’anàlisi de la densitat d’habitatges; seran alguns dels temes principals d’aquest proper ple ordinari que celebrarà l’Entitat Descentralitzada de Bellaterra (EMD) el proper dilluns 17 de gener a les 20 hores.

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Rep les notícies de BellaterraDiari al teu correu

Gràcies per subscriure't al butlletí de BellaterraDiari!

%d bloggers like this: