La Policia Local es compromet a millorar la seguretat de Bellaterra

by | jul. 22, 2021 | Societat, Successos

La Policial Local de Cerdanyola s’ha compromès a millorar la seguretat de Bellaterra a través de la incorporació de nous efectius, l’adquisició de recursos materials, com armament o nous vehicles i la feina conjunta amb Mossos d’Esquadra.

Així han respòs a la preocupació del veïnat de Bellaterra per afrontar la inseguretat , creixent sobretot amb l’arribada dels mesos d’estiu i després d’haver-se conegut un intent de robatori a la zona. Ho han explicat en una reunió virtual que ha tingut lloc aquesta setmana. Ha estat organitzada des de la Unió de Veïns de Bellaterra (UvB) i hi han assistit 6 representats de l’Ajuntament de Cerdanyola, el president de l’EMD; Ramon Andreu i uns 20 veïns de Bellaterra.

La policia local es compromet adquirir nous recursos

La policia local ha reconegut Cerdanyola com “una zona segura amb risc permanent on s’hi fan accions preventives per minimitzar riscos” i han assegurat que es troben en tràmits per incorporar nous efectius, sigui de l’escola de policia o d’altres localitats. També preveuen adquirir nous recursos materials com armament, fer renovació del parc automobilístic amb GPS que transmetran hores de patrullatge i una renovació d’emissores amb més cobertura. A més, han explicat que pròximament hi haurà una nova comissaria al Parc Tecnològic que substituirà l’existent.

Demanen no recórrer als Agents Cívics en cas de sospita de robatori

En aquesta reunió també han aprofitat per alertar al veïnat sobre el paper dels Agents Cívics, que expliquen que no estan preparats per afrontar una situació d’intrusió, ja que no es dediquen a tasques de seguretat, sinó que bàsicament vetllen pel bon ús dels espais compartits: “transmeten 3 cops al dia les incidències que troben a la Policia Local que es qui pren les accions oportunes segons els casos”, explicaven a la reunió.

Així doncs, insisteixen en què trucar-los podria ser “una pèrdua de temps valuós” i recomanen dirigir-se directament a la policia, preparada per afrontar aquesta situació sigui dirigint-se fins l’habitatge o tancant les entrades de Bellaterra.

Els organitzadors valoren positivament l’intercanvi d’opinions

En definitiva, una trobada que es valora molt positivament des de la Unió de Veïns, qui va organitzar la reunió i on hi van participar Lluís Funes com cap de la Policia Local, que fa 2 mesos que ostenta el càrrec; Jordi Ivars, com a caporal de la Policía Local; Glòria Urbano, com regidora de ciutadania; David Fernàndez com a responsable de comunicació amb Bellaterra; Marian Navarro com Regidora de Moviments veïnals, Quim Garreta com assessor i el president de l’EMD, Ramon Andreu.

FOTO: Reunió virtual | Captura de pantalla

Entre totes i tots fem BellaterraDiari.

Gràcies per llegir aquest contingut

Vols llegir més…?

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Un grup de joves recull les deixalles del Camí Verd

Bosses de plàstic, restes d’objectes, envasos, rajoles, llaunes o fins i tot trosssos de teulades són aglunes de les deixalles que embruten el Camí Verd i que aquest dissabte un grup de 7 joves de la zona es van encarregar de recollir de manera voluntària

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Nova jornada de neteja al Camí Verd

Aquest diumenge 25 de juliol tindrà lloc al a Bellaterra la primera jornada de neteja del Camí Verd després de la pandèmia. Una trobada que ha organitzat un jove bellaterrenc, Albert Pantaleoni, que ha convocat als assistents a les 19 hores a la Plaça del Pi amb la intenció de recollir deixalles i netejar el camí

0 Comentaris

0 Comments

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

%d bloggers like this: