El divendres 23 de juliol es va celebrar la 6a Trobada de socis i sòcies de BellaterraDiari, que va tenir lloc a la Font de la Bonaigua i on hi van assistir un total de 13 veïns i veïnes . Vam aprofitar l’ocasió per fer un repàs de l’actualitat bellaterrenca dels darrers 6 mesos – des que es va fer la darrera trobada-. També vam donar a conèixer les dades d’audiència i abast dels nostres continguts i vam obrir el diari a noves propostes tant per fer créixer el mitjà com per apropar-lo i adequar-lo als interessos dels lectors i lectores. 

Facilitar la interacció del lector amb el diari 

Una de les suggerències per complir amb aquest darrer objectiu va ser la buscar formes de facilitar la interacció del lector amb el diari i habilitar espais on el veïnat pugui participar, com testos o espais opinatius, que permetin al veïnat  intervenir en l’agenda de l’EMD.

Mantenir una estreta relació amb Cerdanyola 

Un altre dels aspectes que es van recalcar per part dels socis relacionat amb l’abast del diari és la importància seguir les novetats cerdanyolenques que tot sovint afecten a Bellaterra. Una tasca per la qual treballem establint un contacte amb el TOT Cerdanyola, a qui traspassem setmanalment continguts alhora que comparteixen els seus continguts amb BellaterraDiari. Alhora, dediquem certs espais propis a l’actualitat cerdanyolenca. 

Debats al voltant del paper dels “opinadors” 

Ampliar la cartera d’opinadors és un altre dels nostres objectius. Un punt que va generar múltiples qüestions, com ara, el paper de la redacció per proposar possibles temes al veïnat, la possibilitat d’incloure temes que generin polèmica o el fet d’utilitzar pseudònim o anònim per fer sentir al veí o veïna més còmode a l’hora d’opinar. Així mateix es va parlar sobre el concepte “d’opinador”, que hi havia qui creia que apel·lava únicament a persones amb cert coneixement sobre un determinat tema, enlloc de referir-se la figura del “veï o veïna” qui podria simplement posar de manifest una queixa o opinió sobre el poble. 

Es van posar en comú queixes del veïnat 

L’espai també va servir per posar en comú idees sobre temàtiques que els agradaria que tractessim des del diari. Parlem d’aspectes relacionats, per exemple, amb la mobilitat sostenible de Bellaterra, que és un dels pocs pobles de l’entorn que no compta amb carril Bici. També es va parlar del mal estat de la Via Verda, que asseguraven que hi ha un tros d’aquest camí que ocupa al voltant d’1km de Bellaterra i al qual no s’hi pot accedir. Alhora, hi va haver una forta crítica dirigida a la descoordinació dels autobusos que connecten Bellaterra amb altres municipis propers com Cerdanyola

Quins són els mitjans a través dels quals els socis s’informen? 

Pel que fa a l’arribada dels continguts, es va preguntar als socis i sòcies quins són els principals mitjans a través dels quals accedeixen el diari. El butlletí que es rep per correu electrònic va resultar el principal mitjà a través del qual s’informaven els socis assistents, seguit del whatsapp, a través del qual enviem diàriament, com a mínim, una notícia. 

Tot i que valoraven poder estar al dia del diari a través de les xarxes socials o assabentar-se de l’actualitat de la versió en paper, no van ser els mitjans predominants entre els socis i sòcies.

En relació a la versió en paper, des de la redacció es valora una ampliació de format, que permeti ampliar el contingut que s’hi inclou. És en aquest context que els socis i sòcies van suggerir també oferir continguts exclusius en el paper o incloure un tipus de peces més reflexives i menys lligades a l’actualitat immediata, cosa que permetria gaudir de forma més distesa del format en paper

Una trobada que, en definitiva, va permetre fer un seguiment dels temes d’actualitat a tractar, encarar nous reptes del diari i conèixer la relació que estableixen els lectors amb un mitjà que treballa dia a dia per apropar l’actualitat bellaterrenca al veïnat. 

Si voleu conèixer tot allò que s’hi tracta i proposar temes, podeu fer-vos socis aquí.

Continuem fent vida a Bellaterra!