Us portem les receptes més fresques per aquest mes d’agost. Aquesta vegada, 4 amanides gustoses i de fàcil elaboració que refrescaran els àpats d’estiu:

Amanida de poma, brie i fruits secs

Ingredients:

  • Brots tendres
  • 1 poma
  • Formatge brie
  • Tomàquets xerri
  • 1 ceba tendra o dolça
  • Una barreja de fruits secs (nous, pipes de carbassa, nabius vermells, panses, ametlla filada, etc…)
  • Suc d’una llimona
  • I per fer la vinagreta d’alfàbrega: vinagre de xerés, oli d’oliva verge extra, brots d’alfàbrega trinxats, sal i pebre

Elaboració:

Comencem preparant la vinegreta: barregem tots els ingredients en un vol (excepte l’oli d’oliva) i ho triturem amb una batedora elèctrica

Poc a poc anem afegint oli d’oliva a la vinagreta i ho remenem amb una barilla

Posem els brots, els tomàquets i la ceba tendra finament tallada en un vol

Hi afegim el brie i la poma tallades en llenques fines i els fruits secs

Ho amanim amb la vinagreta

Amanida de meló i alvocat amb vinagreta de llima

Ingredients:

  • 1/2 meló
  • amanida tipus “mezclum”
  • 1 alvocat
  • 1 llima
  • 1 ceba dolça o tendra
  • formatge sec d’ovella
  • oli d’oliva
  • sal

Elaboració:

Rasquem la pell de llima en un ratllador i espremem suc de llima en un espremedor

Ho barregem tot en un bol i ho remenem amb una barilla

Tallem un meló madur a dauets

Tallem l’alvocat a rodanxes i una ceba dolça a la juliana

Col·loquem en un plat l’enciam, els daus de meló, trossos de formatge sec, els trossos d’alvocat i de ceba a la juliana. Ho amanim amb la vinagreta de llima (que evitarà que l’alvocat s’oxidi).

Amanida grega

Aquesta típica amanida grega, coneguda originàriament com a “Horiátiki” sempre acostuma a incorporar els ingredients més característics de Grècia.

Ingredients:

  • 1 tomàquet madur tallat a trossos
  • 100 g de formatge feta a daus
  • 1/2 pebrot en juliana fi
  • 1/2 ceba vermella en juliana fina
  • 1/3 cogombre en juliana fi
  • un grapat d’olives negres (kalamata)
  • un grapat de tàperes
  • orenga
  • Julivert fresc
  • pebre negre
  • oli d’oliva

Elaboració:

Aquesta amanida no té massa complicació. Simplement, s’han de trossejar els ingredients en un bol i condimentar-los amb pebre negre, orenga, julivert fresc i oli d’oliva!

Amanida Cèsar

Una recepta inventada a Mèxic pel el xef del restaurant Cardini, Remigio Murgia, encara que el platet es va nomenar amanida Cèsar en honor a l’amo i també cuiner Cèsar Cardini. 

  • 1 enciam fresc (varietat romana)
  • 2 anxoves
  • 4 cullerades d’oli de gira-sol
  • 50 g de formatge parmesà
  • 1 pit de pollastre cuit (a la planxa, al forn o a l’ast)
  • oli d’oliva verge extra

Per fer la salsa Cèsar:

  • 2 anxoves
  • 1 rovell d’ou
  • el suc de mitja llimona
  • 1 cullerada de salsa Worcestershire
  • 1 cullerada de mostassa de Dijon
  • 2 cullerades de formatge parmesà
  • 1 raig de llet
  • 1 raig d’oli de girasol
  • 1 gra d’all
  • pebre negre

Elaboració:

Comencem fent el pit de pollastre a l’ast o a la planxa

Trinxem l’enciam en trossos grans

Preparem la salsa: Posem en un pot el suc de llimona, l’all pelat, el formatge en pols, les anxoves, una cullerada de la salsa Worcestershire, una cullerada de mostassa, el rovell, sal i pebre i ho triturem amb la batedora elèctrica. Hi afegim oli de girasol procurant que no es talli i, si es vol, un raig de llet.

Ha de quedar una salsa lligada més líquida que l’allioli.

Muntem el plat: tallem a trossos el pollastre, el formatge, l’enciam, els daus de pa sec i ho reguem amb la salsa